За трета поредна година благотворително спортно събитие в полза на

...
За трета поредна година благотворително спортно събитие в полза на
Коментари Харесай

Спортна благотворителна кампания Сила скорост и добри сърца ще се проведе днес във Варна

За трета поредна година благотворително спортно събитие в интерес на децата със спина бифида и хидроцефалия ще се организира през днешния ден, 17 март във Варна, научи Moreto.net.

Стартът на събитието, под наслов “Сила, скорост и положителни сърца - 1 звук = 1 км = 1 лева ”, ще бъде тъкмо в 10 ч. на на входа на Морската градина във Варна.

Организатор и благотворителната акция и тази година е платформата за спортни мероприятия iRun.

Идеята на уредниците e всички хора с положителни сърца, които желаят да съчетаят спорта с благородна идея, да се включат в една от двете дисциплини – тичане или силово упражнение.

След представянето си участниците ще дарят избрана сума, според от личното си достижение. Няма ограничавания за пол и възраст.

За присъединяване в надпреварата, другите възможности са: тичане и подготвителен комплекс, включващ повдигане на свободна тежест от земя. Всички фенове и неучаствали в провокациите, също ще имат опцията да дарят средства.

Кампанията ще продължи до 14 часа, като искащите да се включат с тичане могат да изберат един от многото стартове, които ще стартират на всеки 30 минути от Слънчевия часовник.

Каузата на събитието е да се подкрепи всекидневието на децата със спина бифида и хидроцефалия във Варна и да съберат средства за организирането на по-различни и мъчно налични спортни занимания за децата – втурване със зип линия/тролей, конна езда, преход до хижа, корабоплаване с кану - извършения и игри доста подобаващи за тяхното възобновяване и двигателна интензивност.

В благотворителното събитието се включва и Ходлинг Варна, които ще дарят 50% от целевата сума. На процедура събраната от участниците сума ще бъде удвоена.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР