За този проект може да се каже, че бележи важна

...
За този проект може да се каже, че бележи важна
Коментари Харесай

Европейският съюз има нов рекордьор

За този план може да се каже, че бележи значима стъпка в развиването на един от най-вълнуващите градове в Европа.

И по-точно - Европейският съюз може да се похвали с нов рекордьор, а точно - най-високата постройка. И с цел да сме даже още по-точни - тя се намира във Варшава, Полша и се назовава Varso Tower.

Преди нея върхът държеше Commerzbank Tower във Франкфурт, Германия с височината си от 259 метра. Сега обаче постройката в Полша я изпреварва - структурата се издига на цели 310 метра. На нейните 53 етажа напълно скоро ще се обитават офиси, заведения за хранене, както и две площадки за наблюдаване. Цялата повърхност на Varso Tower е 70 000 квадратни метра.

Проектантите на небостъргача е архитектурното студио на Норман Фостър Foster + Partners, които считат, че той ще даде " мощен, позитивен принос за този прелестен град ". " Надяваме се, че ще се трансформира в център за локален и интернационален бизнес и знак на модерна Полша ", споделят от студиото.

Любопитно за постройката е още, че е наречена на латинското име на Варшава и, както се чака, е ситуирана в нейния център. А в самия център на Varso Tower пък като " обществено сърце " на плана работи затворен площад.

Дървета и пейки обезпечават спокойна конюнктура както за наемателите на постройката, които да могат да си почиват, по този начин и за обществеността, която има достъп до околните магазини и предприятия през площада. За посетителите отворена ще бъде също и платформата за наблюдаване на 53-ия етаж, която е налична посредством два панорамни асансьора.

Другото удивително на Varso Tower е напълно озеленения бар с тераса на 49-ия етаж. И той е рекордьор - най-високата градина във Варшава, написа Architectural Digest.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР