За това информира кметът Иван Портних и допълни: След мащабни ремонти

...
За това информира кметът Иван Портних и допълни:
След мащабни ремонти
Коментари Харесай

Във Варна предстои пълно обновяване на площад Лаврентий 


За това осведоми кметът Иван Портних и добави:
След огромни поправки на междублокови пространства в региона на Погребите, където от години не бе обновявана инфраструктурата, резултатите са факт – изградихме нови тротоари, паркоместа и преасфалтирахме улици.
Предстои цялостно възобновяване на площад „Лаврентий“. Зоната е ситуирана сред ул. „Панайот Волов“, ул. „Хараламби Ангелов“, ул. „Кракра“.
Осигурили сме средства за ремонт на алеите, за нова паркова мебел, озеленяване. Съществуващите детска площадка и спортно игрище следва да бъдат изцяло актуализирани. Предстои избор на реализатор по закона за публичните поръчки, след което започваме работа.

Кметът Портних не пропусна и квартал Виница, за който е обезпечено финансиране за два плана:
ремонт на ул. „Св. Св. Константин и Елена“ремонт на ул. „Цар Борис III“
Предстои избор на реализатор по закона за публичните поръчки. След провеждането на процедурите и съблюдаване на законоустановените периоди започваме работа на терен.
Първият план е за главен ремонт на ул. „Св. Св. Константин и Елена“ – в сектора от ул. „Цар Борис III“ до гробищния парк. Предвиждаме ремонт на трасето, създаване на тротоари с обезпечена налична среда, реорганизация на ВиК, нова техническа инфраструктура и улично осветяване.
Вторият план е за главен ремонт на ул. „Цар Борис III“ – от бул. „Осми крайморски полк“ до секване с Фатрико дере. Предвижда се ремонт на уличното платно, създаване на нови тротоари с обезпечена налична среда, продължение на към този момент построено велотрасе, реорганизация на ВиК проводи и нова техническа инфраструктура. – показа Портних.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР