За това говорят и други икономисти - Русия има доста

...
За това говорят и други икономисти - Русия има доста
Коментари Харесай

Би Би Си: Какви санкции могат да навредят сериозно на Русия

За това приказват и други икономисти - Русия има много невисок държавен дълг, много уравновесен бюджет и огромни запаси.

Въпреки това икономистите пишат, че глобите могат да причинят действителни вреди.

В Capital Economics изключително се вълнуват от глобите на Съединени американски щати. Американските наказания, съгласно компанията, могат да понижат Брутният вътрешен продукт на Русия с най-малко 1% и да принудят Централната банка да увеличи лихвения % до най-малко 12%. Тази прогноза е изчислена за " по-мек " сюжет - наказания против най-големите съветски банки и бизнеси.

По-радикален сюжет включва наказания против съветски енергийни компании и изключване на Русия от SWIFT. И тогава ще има по-пагубни последствия за стопанската система.

Например съветският експорт на нефт и газ може да спадне внезапно. Този експортен продукт съставлява 15% от Брутният вътрешен продукт на Русия (240 милиарда долара). Подобни нападателни наказания могат да понижат Брутният вътрешен продукт на страната с 5%, рублата може да се срине до 100 рубли за $, предвиждат икономисти от Capital Economics.

Износът на високотехнологични артикули,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР