За тормоз над жени в системата на МВР говори пред

...
За тормоз над жени в системата на МВР говори пред
Коментари Харесай

Адвокат Галентин Грозев: В системата на МВР има насилие срещу жени служителки

За тормоз над дами в системата на Министерство на вътрешните работи приказва пред Нова телевизия юрист Галентин Грозев.

Той е събрал редица образци за прояви на тормоз към дами – служители на реда от техни сътрудници – мъже, някои от които даже на управителни постове в системата.

„ В Министерство на вътрешните работи има три групи служителки, които стават обект на институционално принуждение, което уеднаквявам с домашното принуждение. Институционалното принуждение не употребява макетно ножче, употребява писалка, само че психологичните резултати са безусловно същите. Говоря за принуждение, оказвано от избрани чиновници на управителни длъжности. Не от всички, а от избрани ръководители. Това става с безмълвното единодушие и безучастие на останалите чиновници, които не вършат нищо, с цел да възпрат тези хора. Включително, когато сигналът е подаден до министърът на вътрешните работи ”, съобщи в ефира на „ Здравей, България ” юрист Галентин Грозев.

 

Според нето трите категории са - първа - служителки на най-ниско равнище, в деловодствата. Те са " бушони " - кагато стане нещо неприятно, върху тях се изсипва цялата административна тежест. Стига се даже до уволнения за несъществени неща, с цел да се предпазят по-висшестоящи фрагменти. Адвокатът, който работи със синдикатите в Министерство на вътрешните работи, уточни, че е имал такива случаи в Силистра, Ловеч, Варна, София.

 

Втората група са служителки с дълготраен стаж, които имат експертизата и опциите да отстояват позициите си. Но това не се харесва на някой новопристигнал чиновник. Такъв случай имало в Сливен, когато новопристигнал началник основава непоносима атмосфера към служителка и сега против нея тече дисциплинарно произвеждане.

 

В третата група са най-грозните случаи съгласно него. Адвокатът го назовава " проклятието да си хубава служителка в Министерство на вътрешните работи ". Шефовете надали не мислели, че тези служителки са им крепостни селянки, които " би трябвало да им са в сгода във всяко отношение, в това число и непрофесионално ". И когато те отрежат претенциите на ръководителя, стартира тормоз - непрестанно се внушава, че е необразована и некадърна. Започват се и дисциплинарни производства, даже " инспекции за нелепости " от Вътрешна сигурност. Стига се даже до сигнали в прокуратурата.

 

Само аз съм работил по към 10 такива случаи в последните години, уточни той. Насилникът, когато излезе от къщи, си остава принудител, акцентира той.

 

 

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР