За своята защита Украйна трябва да замени морално и физически

...
За своята защита Украйна трябва да замени морално и физически
Коментари Харесай

Украинските ВВС: Нужни са ни 200 многоцелеви самолета

За своята отбрана Украйна би трябвало да размени морално и физически остарелите руски самолети от друг вид с един вид многоцелеви изтребител, който може да бъде F-16, в размер до двеста броя. Това съобщи представителят на Военновъздушни сили на въоръжените сили на Украйна Юрий Игнат в ефира на френския ефирен канал La Chaîne Info, представен от " ".
 
Игнат означи, че Украйна е една от най-големите страни в Европа и се нуждае от въздушно покритие както във военно време, по този начин и в спокойно време. Авиационната формация на съветските окупатори, която е съсредоточена на към четиридесет летища в Русия, Беларус и окупираните територии, е пет до шест пъти по-голяма от украинската авиация във връзка с броя на бойните машини. 
 
" Плюс това, ние сме по-слаби (от руснаците, бел. ред.) в технологиите. Поради което имаме сериозна потребност (от нови изтребители, бел. ред.). Необходимо е да се основат до 5 бригади тактическа авиация с един вид многоцелеви самолети от западен вид. Какъв вид ще бъде се взема решение сега (...) Ясно е, че няма да можем да получим всичко едновременно, само че поетапен преход към нов многофункционален аероплан - ето това е, което времето изисква. В момента най-вероятният вид за подмяна на старите руски самолети е F-16, тъй като има избрани справедливи аргументи за това. И това не е наже еднолично решение, организираме непрекъснати съвещания с сътрудниците ", добави Игнат.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР