„За” свикване на КСНС сме. Винаги е полезно този орган

...
„За” свикване на КСНС сме. Винаги е полезно този орган
Коментари Харесай

Нинова с нов ход срещу Радев: Подкрепя идеята за свикване на КСНС

„ За” привикване на КСНС сме. Винаги е потребно този орган да заседава, тъй като там са показани всички партии и служби. Ако би трябвало съветът още веднъж ще удостовери досегашната позиция, че няма да вдигнем ветото над Северна Македония, до момента в който не се извърши договорът”, съобщи пред Нова нюз Корнелия Нинова вицепремиер и министър на стопанската система, макар мненията от президентството, че позицията на България е изяснена.

„ От 1 октомври ще създадем преизчисляване на всички пенсии по нов метод, който е по-справедлив и отразява действителния принос на всеки като застрахователен приход и стаж. От 1 юли пенсията ще се усили с 10% и към нея се прибавят тези 60 лева, които оставят вечно част от пенсията. Тези пари няма да зависят от ситуационни решения или волята на един, или различен ръководещ ", сподели Нинова.

По думите и, обаче, тематиката за нарастване на минималната работна заплата е завършена и тя няма да се покачва все още.

Относно хипотетичната далавера на цените, вицепремиерът съобщи следното:

„ Ще поставим всички старания да няма корист и далавера с цената на бензина и това, което вършим в поддръжка на страната и стопанската система да не бъде злепоставено посредством блян за бързи облаги от частни ползи. Държавата ще си влезе в ролята. Не всичко зависи от търговците, зависи и от производителите, и от контролните органи в страната. Когато намалихме ДДС-то на виното и бирата в заведенията за хранене, то беше като обезщетителен механизъм за самите ресторантьори, тъй като тогава страната им наложи ограничавания. Тази отплата беше за стабилизиране на сектора, а не с цел да спаднат цените. Ако цените на пшеницата, тока и консумативите които употребяват, не скочат фрапантно, то цената би трябвало да намалее. Ако обаче те скочат, то тези 20% ще им служат за буфер, с цел да не подвигат повече занапред ".

Според нея е допустимо да се чака понижение на цената на газа и метана по бензиностанциите. По думите й обаче България не може да се оправя без съветски газ и нефт за в бъдеще и страната ни би трябвало да възобнови договарянията за доставки от „ Газпром”.

Нинова съобщи, че не счита, че ще има предварителни парламентарни избори.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР