Израелски танкове превзеха днесосновната пътна артерия,която разделя източната от западната

...
Израелски танкове превзеха днесосновната пътна артерия,която разделя източната от западната
Коментари Харесай

Израелски танкове обкръжиха източната част на град Рафах, водят се боеве

Израелски танкове превзеха днесосновната пътна артерия,която разделя източната от западната част наРафахв линията Газа, като обкръжиха цялата източна част на този град, съобщи Дарик с позоваване на Ройтерс.

Местни поданици описаха пред организацията, че се чуват почтипостоянни детонации и стрелбас огнестрелни оръжия в източната и североизточната част на града. Съобщава се за яростни сражения сред израелските сили и терористичните групировки " Хамас " и " Ислямски джихад ".

Движението " Хамас " съобщи, че е устроило засада на израелски танкове покрай джамия в източната част на Рафах - от тази информация Ройтерс прави извод, че израелските сили са проникнали от източните околности на града, където стартира застроената му част.

Израел подреди нацивилните да изоставен Източен Рафах, с цел да ен пострадат при боевете.

Израелската страна съобщи, че не може да групировката " Хамас " да бъде победене без интервенция в Рафах, където са се утрепили нейни батальони.

Военното крило на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " още веднъж нападна със снаряди пропускателния пункт " Керем Шалом " на границата на Израел и линията Газа, през който постъпва филантропична помощ за цивилните палестинци. Това е четвъртата сходна офанзива през този месец, отбелязва ДПА.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР