За старт на експоненциално увеличение на заразените с коронавирус предупреди

...
За старт на експоненциално увеличение на заразените с коронавирус предупреди
Коментари Харесай

Пак предупреждение, че в България почва експоненциален ръст на заразени с коронавирус

За старт на експоненциално нарастване на инфектираните с ковид предизвести математикът Лъчезар Томов. Той го стори с графика в персоналния си профил във Facebook, в която е показал кривите на заболеваемостта - за 7 дни, за 14 дни и за 21 дни.

При всички разновидности има потегляне на кривата нагоре, като при 7-дневната заболеваемост е прескочена стойност 1 на репродуктивното число. Това значи, че 1 болен към този момент заразява повече от 1 различен човек.

Георги Маринов от Департамента по генетика в Университета в Станфорд е уверен, че " времето изтича ". " С този вид всеки ден е от сериозно значение, минат ли се няколкостотин случая, ще има невиждана до момента детонация и единствено свиреп локдаун ще може да спре инфектирането на съвсем всички ", написа той под обявата на Томов. Самият Томов показва, че хората в този момент излизат в отпуски - " по плажове и планини ", само че можело да не стигне този път.

На 30 юни Маринов разяснява пред БНР, че играем доста рискова игра със SARS и описа за опит при мишки с предходния подобен вирус, който провокира Тежък изострен респираторен синдром. По думите му, след неведнъж предаване на вируса при мишките, той в началото бил съвсем безопасен при тях, само че последователно станал доста гибелен -!
 Нов вид на ковид от Перу набира скорост Нов вид на ковид от Перу набира скорост
Нов вид на ковид, изолиран за първи път в Перу, набира все по-голяма скорост. Ламбда е включен в групата на представляващите...

Маринов прибавя по какъв начин имало случай на болест при кокошките, която станала на 100% смъртоносна за неимунизирани птици поради постепенен напън от ваксина, единствено че доктор Аспарух Илиев, началник на лаборатория за мозъчни инфекции в Университета в Берн сподели друго - става въпрос за Болестта на Марек и че имунизацията там е друга от имунизациите за COVID-19 " по една елементарна причина - тя не потиска разпространяването на вируса на тази болест по никакъв метод, за разлика от имунизациите срещу COVID-19, които доста понижават разпространяването на заболяването. Освен това видовете ваксини и прочие са радикално разнообразни. Така че успокоение и без непотребни шашкания - имунизациите оказват помощ и са нужни за проконтролирате на болестта, няма да подтикват разновидности ".



Засега обаче формалната статистика на Единния информативен портал не демонстрира никакво нарастване на случаите -!

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР