За срок от 5 години се предвижда забрана на стопанския

...
За срок от 5 години се предвижда забрана на стопанския
Коментари Харесай

За 5 години забраняват улова на хищна риба в Черно море и реките

За период от 5 години се планува възбрана на стопанския и любителския лов на риба на европейската речна змиорка във водите на територията на страната и в акваторията на Черно море, планува заповед на министъра на земеделие Иван Иванов. Според нея при инцидентен улов на сходен тип хищна риба, той би трябвало да се върне във водния басейн, от който е уловен, без значение от положението им, се споделя още в документа, оповестява Agrozona.bg.

Капитаните на риболовни кораби пък са длъжни да вписват в риболовния дневник всеки инцидентен улов на змиорка, като записът съдържа информация за тежестта и размера на всяка уловена змиорка поотделно. Любителите риболовци, които уловят змиорки, също ще би трябвало да записват улова си и връщането на водните жители.

За периода на деяние на заповедна на земеделския министър няма да бъде разрешено и преместването, съхранението, превозването, предлагането и продажбата на змиорки, уловени във водите в страната или в българската акватория на Черно море.

Заповедта се издава поради потребността от използване на ограничения за запазване на европейската речна змиорка, се споделя още в документа с дата 8 юли 2022 г.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР