За следващата година кабинетът залага на ръст на икономиката с

...
За следващата година кабинетът залага на ръст на икономиката с
Коментари Харесай

Бюджет 2020: Държавата залага ръст на БВП и повече пари за общините

За идната година кабинетът залага на растеж на стопанската система с 3,4%. Прогнозният Брутен вътрешен артикул се чака да доближи 126,7 милиарда лв., през 2021 година – 134,9 милиарда, 2022 година – 143,3 лева Това регистрира финансовият министър Владислав Горанов по време на съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие.


Очакванията са в интервала 2020-2022 година да понижава безработицата и да стигне до 4%
За съпоставяне с равнищата през тази година към 4,4 на 100.

„ Нестабилната геополитическа конюнктура, по-силно от предстоящото закъснение на икономическата интензивност в Европейски Съюз са главните опасности, които виждаме пред нашата стопанска система. Те могат да повлияят както на износа, по този начин и на предстоящото възобновяване на частните вложения “, регистрира още Горанов.



Финансовият министър подсети, че за идната година е заложено нарастване на 10% разноските за личен състав. По отношение на данъчната политика, резервират се данъчните ставки през целия мандат на кабинета. Ще продължат и данъчните облекчения за земеделските стопани.

За 2020 година през бюджета ще към общините ще бъдат трансферирани над 4,2 милиарда лева или с 460 млн.лева повече по отношение на тази година.

„ Смятам, че неналичието на изненади в бюджета е добра вест. Чухме и такива рецензии. Запазваме данъчната тежест, държавният дълг понижава. Оптимисти сме, че всички управнически цели в мандата се извършват. Анонсираното желание за междинна заплата от 1400-1500 лв. е постижимо и допустимо, има задоволително буфери “, заключи в умозаключение Горанов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР