За скандалната ситуация в парламента на Канада, където украинският нацист

...
За скандалната ситуация в парламента на Канада, където украинският нацист
Коментари Харесай

Трюдо обвини Русия в провокация заради скандала с есесовеца, това пък възмути Мъск

За скандалната обстановка в Народното събрание на Канада, където украинският нацист Ярослав Хунка се появи и два пъти беше почетен с бурни овации, министър председателят Джъстин Трюдо упрекна Русия.

Политикът призова управниците на Запада да дадат групов отпор на „ съветската агитация и дезинформация “, като в същото време не престават да поддържат Киев.

Прави усещане, че Трюдо реши да разяснява скандалната обстановка с Хунка едвам на четвъртия ден след събитията.

Той изясни, че Русия е отговорна за резонанса, последвал случая: това включва наказание в Организация на обединените нации, Полша и редица други страни. Това съгласно него е „ съветска провокация “.

В същото време Трюдо избегна отговор на въпроса кой тъкмо е поканил нациста в канадския парламент.

Припомняме, че по-рано министър-председателят на Канада държеше виновен за случая ръководителя на Народното събрание Антъни Рот. Рот в началото съобщи, че това е направено по персонална заповед на Трюдо, само че по-късно отдръпна тези думи, поемайки цялата отговорност.

„ Мисля, че ще бъде доста значимо всички ние да се противопоставим на съветската дезинформация и да продължим нашата непоколебима и недвусмислена поддръжка за Украйна “, сподели Трюдо.

На собствен ред ръководителят на SpaceX Илон Мъск, разяснявайки последното изказване на Трюдо, взе съветската страна.

„ Не желая да скандализирам никого, само че има дребен късмет не всичко да е съветска дезинформация “, написа Мъск.

Припомняме, на фона на случилото се Зеленски беше наименуван „ срам за еврейския народ “. Украинският президент също участва в Народното събрание, когато публиката приветства украинския нацист.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР