За сигнала срещу Ани Цолова и отстраняването й от сутрешния

...
За сигнала срещу Ани Цолова и отстраняването й от сутрешния
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО! БАРЕКОВ ГОВОРИ: За парите на уволнената слугиня на властта Анна Цолова, Викторчо Николаев и Антон Хекимян ! На коя хранилка висят Люба Кулезич и Сашо Диков!

За сигнала против Ани Цолова и отстраняването й от утринния блок на Нова ТВ, за корумпираността в журналистическите среди и баджак публицистиката приказва евродепутатът Николай Бареков в изявление за ПИК ТВ.

В сигнала, който подадоха група жители, чието лице съм аз, ние поставихме въпроса за необяснимото замогване на Цолова. Телевизията е давала по 20 000 лева бонус за тримесечие и би трябвало да даде пояснения какви са тези пари. Решението за отстраняването на Цолова беше единственото допустимо решение, взето много бързо – 2 седмици след подаване на сигнала. Поздравявам Силва Зурлева за това решение, както и за свалянето на предаването Комбина, което унищожи доста ориси, сподели Бареков.

Според него, откакто Цолова е освободена от политическия сектор, тя ще бъде сложена в една среда, в която няма по какъв начин да й бъде оказан корупционен напън. Защото когато публицистите работят с корумпирани политици, тази корумпираност се трансферира и на тях.

Надявам се, че оставането като водещ на Виктор Николаев, който е не по-малък знак на корупцията и е купил супер безценен апартамент в центъра на София без да тегли заем, е краткотрайно и палиативно, тъй като не върви да махнат и двамата. Надявам се също до края на октомври-ноември от Нова ТВ да си намерят нови водещи, които са некорумпирани. Не може на 35 години с 2 години стаж в малкия екран да си купуваш голям дворец или апартамент. Това приказва за нелегално замогване. По техния път върви и Хекимян, добави евродепутатът.

Бареков изясни по какъв начин стават нещата от вътрешната страна. Висшестоящите, шефовете по върховете дават независимост на нюзрума и хора като Цолова и Хекимян се възползват, като търгуват с въздействие. Това се отнася и за Нова ТВ, и за БТВ. Там корупцията е по ниските равнища. В случая с Цолова имаме едно лице на кръга Капитал и Иво Прокопиев, който си е обезпечил посредством нея медийна поддръжка. Съответно се канят едни и същи посетители, застъпват се едни и същи гледни точки с един и същи разказ, не се кани другата страна, с цел да изкаже своето мнение.

"В ТВ7 като изпълнителен шеф, познавайки работата на журналиста, следях изкъсо тази в нюзрума и там в никакъв случай не е имало корупция ", съобщи още Бареков.

"В последния работен ден на Европарламента аз зададох въпрос към Юнкер за необикновен пробив в правосъдната ни система и общата работа на избрани съдии с партии, като имам предвид Лозан Панов ", съобщи Бареков. Той е получил и отговор от Юнкер, в който се споделя, че в основата на основаването на Европейски Съюз е независимостта и прозрачността на правосъдната система. "Това което споделя в писмото си Юнкер, е че мониторинга за България ще продължи. Не поради прокуратурата, а поради съда, поради Лозан Панов, Калоян Топалов и всички останали. "

Клишето „ умни и красиви “ в действителност бе измислено от кръга Капитал и наложено от такива като Цолова и Николаев, които за добре свършената работа бяха възнаградени с покои в Драгалевци и центъра на София.

Това е тъй наречените баджак публицистика, към която се числят още Люба Кулезич, Жени Марчева, Лора Крумова, Галя Щърбева и някои други, добави Бареков.

Той разкри сензационно, че преди половин година е бил потърсен от чужденци, които показват действителните притежатели на огромните български малките екрани и е разговарял с тях в Лондон. Помолили го да ги запознае с обстоятелства, дали съответни хора от нюзрума взимат пари под масата. Очевидно притежателите са имали съмнения за съответни хора. Бареков им изброил журналистически обстоятелства за това по какъв начин по разнообразни проблеми в България тези хора са заемали едностранчива позиция и са съсипвали репутации.

Съдебната система и публицистиката са най-корумпираните и прогнили системи в България, сподели още евродепутатът. Той самият като жител е подал десетки сигнали в прокуратурата и се радва, че част от тях са се трансформирали в обвинителни актове.

„ Бомба “ в ефир пусна Бареков, намеквайки, че е прекомерно евентуално персонално Делян Пеевски да е лобирал за назначението на Антон Хекимян за водещ на утринния блок. Това е нещо, което знаят единствено Хекимян, Пеевски и Гергов, сподели той.

По отношение на Цолова, Бареков добавя още, че съгласно „ кафявите “ медии уволнението й няма нищо общо с подадения сигнал. Ако това е по този начин, за какво един куп сътрудници и общественици ме поздравяват, че съм съумял да я уволня, риторично пита той. Цолова е изгонена поради корупция и социална реакция против нея. Този път Национална агенция за приходите си правят работата добре и се надявам както ревизираха мен, по този начин усърдно да ревизират и нея. Открити са огромни пробойни и разминавания сред изказванията на Цолова и формалните документи. Същото ще бъде и при Виктор Николаев, който ще е идващият.

Другата седмица Бареков ще подаде сигнал и против Жени Марчева, която има няколко компании за електронна активност, строителство и счетоводство и е кредитирана не от банка, а от компания, близка до Лозан Панов. Марчева също си купува безценен парцел в централен квартал, само че повече обстоятелства ще се разкрият, когато сигналът бъде импортиран в прокуратурата.

Аз съм единственият, който може да свърши тая мръсна работа, тъй като знам нещата от вътрешната страна и имам самочувствието и безстрашието да го направя. Моята цел е тези хора да бъдат изметени от публичния живот на страната и да се върнат там, където им е мястото, приключи евродепутатът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР