За шеста поредна вечер близки на 15-годишния Филип, блъснат от

...
За шеста поредна вечер близки на 15-годишния Филип, блъснат от
Коментари Харесай

За шести път близки на Филип, убит на пешеходна пътека, блокираха ул. Гурко

За шеста поредна вечер близки на 15-годишния Филип, блъснат от пийнал водач, и други жители на София се събраха в центъра на града в негова памет.

 

Те стопираха за малко придвижването на коли към лобното място на момчето - пешеходна пътека на кръстовището сред улиците " Шишман " и " Гурко ". Настояват за пожизнен затвор за пияните и дрогирани шофьори- убийци на пътя.

 

В памет на починалия Филип участниците в демонстрацията сервираха цветя на мястото, където той е бил затрит от пияния водач, предаде БНР. 

 

Застанаха на пешеходната пътека, коленичиха и резервираха минута безмълвие.

 

Настояха за нови законови промени с по-строги наказания за пияни и дрогирани водачи, за предприемане на ограничения за запазване живота на пешеходците и за мощен надзор от страна на Пътната полиция по отношение на водачите извършители.

 

Една от участничките в демонстрацията показа:

" Аз съм една от протестиращите на бул. " Сливница ", които протестирахме в продължение на два месеца всеки ден и това продължава да се случва. Причините са две съществени - апатията в обществото, неналичието на отговорност. По-сериозната причина е неналичието на предпочитание у ръководещите да сложат завършек на тази война ".

 

Демонстрацията мина безшумно и при засилено полицейско наличие.

Утре в 18 ч. на площад " Независимост " ще се организира народен митинг против войната по пътищата, проведен от близки на починали при пътни произшествия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР