За сезон 2026 във Формула 1 влизат в сила нови

...
За сезон 2026 във Формула 1 влизат в сила нови
Коментари Харесай

Ще има ли нов автомобилен производител във Формула 1?

За сезон 2026 във Формула 1 влизат в действие нови механически правила и те към този момент съумяха да привлекат един нов авто производител – Ауди. Официално, датата за регистрация на снабдители на задвижващи системи за сезон 2026 към този момент мина, само че във Формула 1 чакат още нови играчи, освен това от най-големите компании в света на колите.

Интересът на Хонда към завръщане във Формула 1 е доста сериозен, само че сега е мъчно да се каже дали японците още веднъж ще работят с Ред Бул или ще работят независимо. Неясна е и ориста на Порше, като втората марка на Фолксваген Груп се препъна в договарянията с Ред Бул и покупката на половината на тима пропадна.

Шефовете на Порше не престават да настояват, че не са изгубили интерес към Формула 1, остава да забележим и идващите съответни дейности. Малко по-назад върви Хюндай – корейският колос също има интерес към Формула 1, като и тук не се знае дали става въпрос единствено за снабдител на мотори или ще има инвестиция в тим, както го прави Ауди със Заубер.
 Шефът на Порше описа за неуспеха с Ред Бул Шефът на Порше описа за неуспеха с Ред Бул
И несъмнено, Форд, като се счита, че в случай че това се случи, то в началото ще става въпрос за брандиране на към този момент съществуващи задвижващи системи – да вземем за пример тези на Ред Бул Пауъртрейнс. Това е и най-евтиният вид за масирано наличие във Формула 1 с най-малки вложения, което също така дава и най-бързи резултати.
 И при втория опит от Форд не отхвърлиха за Формула 1 И при втория опит от Форд не отхвърлиха за Формула 1
Може би тъкмо 2023 ще е решаваща за това дали упоменатите автомобилни компании ще ускорят стратегиите си, ориентирани към Формула 1 или ще поемат в друга посока.
 Ред Бул връща Форд във Формула 1 Ред Бул връща Форд във Формула 1
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР