За сериозен проблем сигнализират разтревожени родители в социалната мрежа. Майки

...
За сериозен проблем сигнализират разтревожени родители в социалната мрежа. Майки
Коментари Харесай

За 40 минути – 9 кърлежа се впиха в малко дете!

За сериозен проблем алармират разтревожени родители в обществената мрежа. Майки на деца споделят, че в столична детска площадка има настъпление от кърлежи. След проливните дъждове от миналата седмица, броят им внезапно се е нараснал. Пръскане против тях от страна на виновните институции, не е имало.

Вижте през какво е трябвало да мине една майка на малко дете:

„ Това е документа от Св. Анна и поста на пострадалата майка.

Днес 22.06.22г от тялото на детето ѝ на 1г и 11 месеца след 35-40-минути престой на детска площадка в „ Дружба 1 “ зад блок 14 бяха извадени 9 бр кърлежи.(На документа написа 4, тъй като документ в получила на второто вървене, от първото посещаване и първите 5 бр не са издали документ от болницата)

Всеки ден от 09.00 до към 20.00ч с изключение на в дъждовни дни група родители с дребни деца играем и се забавляваме там.

От Май месец 2022 г не е имало записка за обезпаразитяване от общината.

От тогава се изляха какъв брой литра дъжд?

Преглътнахме това, че всекидневно се постанова да метем и мием площадката и съораженията (освен от мръсотията, към този момент и от гниещите дуди/черници и джанки/сливи в средата на площадката, скоро ще стартира и крушата).

Майките изхвърляме всекидневно и кошчетата за отпадък заплащайки със лични средства метли, лопати, кофи, ръкавици, чували и така нататък

Пресяваме и чистим пясъчника всекидневно поради л*йна от улични и домашни кучета и от котки.

Купуваме всевъзможни връзки с цел да могат вратите да се затворят.

Но да водим деца с повече от дузина кърлежи, да заплащеме отстраняването им, да заплащеме проучването на детето за лаймска болест и 30 дни да се тревожим за възможен проблем, тъй като някой в общината не си вържат работата - не косят и не пръскат или го вършат 1 път за цяло лято.

Кой би трябвало да се ангажира с решаването на този проблем?

Позволявам си да напиша поста от името на пострадалата майка, тъй като видях с очите си кърлежите по тялото на детето ѝ.

П. С в региона има 2 учебни заведения, и 2 детски градини. “

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР