За седма година студентите от различни специалности във финансовия сектор

...
За седма година студентите от различни специалности във финансовия сектор
Коментари Харесай

Виртуална инвестиционна борса отваря врати за студенти

За седма година студентите от разнообразни специалности във финансовия бранш ще се състезават по умения в вложения на борсата. Това ще стане в събота от 9:30 ч., в Аулата на СУ „ Св. Климент Охридски “, когато ще се организира симулацията на капиталовата борса „ Левчето “. При това участниците ще могат да го създадат изцяло гратис (необходима е единствено предварителна регистрация на levcheto.aiesec.bg).

Борсата се провежда от интернационалната студентска организация AIESEC (Association Internationale des Etudiants en Sciences Economiques et Commerciales, която има над 86 000 членове в 126 държави), като задачата е да се построи по-висока финансова просвета у младите.

По време на лекционния панел на " Левчето " участниците ще научат повече за търговията с финансови принадлежности от експерти в сектора. А втората част планува двучасовата виртуална капиталова симулация. Именно тогава студентите ще могат да търгуват с акции, облигации, валута, злато и нефт в онлайн платформата, като за тримата най-добре справили е обезпечен награден фонд (общо 1500 лева.).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР