За седма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция

...
За седма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция
Коментари Харесай

21 септември – Европейски ден без загинали на пътя

За седма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL провежда самодейността Дни на сигурност на пътя, която се организира в седмицата 16 до 22 септември под мотото „ Остани жив и избави живот “.

У нас Дните на сигурността на пътя се организират под патронажа на министъра на вътрешните работи. Кулминацията на самодейността е 21 септември - разгласен за Ден без починали на пътя.

Целта е на тази дата да се одобри предизвикването от всички участници в придвижването по пътищата – водачи на леки и товарни коли, на рейсове, колела, пешеходци, служащи на пътя да няма нито един човек, умрял при пътнотранспортно произшествие.

Денят ще бъде белязан и от редица събития. В София, БЧК провежда открит урок по пътна сигурност, който ще изнесат представители на Пътна полиция към Групово дело „ Национална полиция “. На него бъдещите водачи ще се срещнат с пътната конюнктура в страната и с най-честите аргументи за пътнотранспортни катастрофи.

Открит урок по пътна сигурност ще изнесат и представители на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата ” взаимно с Инициатива „ Отрази светлина ”. Те ще срещнат учениците от 119 СУ „ Акад. Михаил Арнаудов ” с главните правила на пътя и ще показват разнообразни светлоотразителни принадлежности, които да послужат за по-доброто им обезопасяване и видимост във все по-късите дни през есенно-зимните месеци. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР