За самолетите за Военновъздушните сили (ВСС) единственото ми изискване е

...
За самолетите за Военновъздушните сили (ВСС) единственото ми изискване е
Коментари Харесай

Бойко Борисов: За мен е важно самолетите за ВВС да са нови

За самолетите за Военновъздушните сили (ВСС) единственото ми условие е те да са нови. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов по време на лекция пред Атлантическия клуб.

От седмици тече неприсъствен спор сред представители на ГЕРБ и президента Румен Радев за поръчката за нови изтребители за Военновъздушни сили. Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов загатна, че Радев лобира за самолетите „ Грипен”, а президентът разгласи, че Цветанов нищо не схваща от самолети и също така не приказва от свое име, а му диктуват какво да споделя. Румен Радев прикани също водачът на партията и министър председател Бойко Борисов ясно да каже склонен ли е с тезите на заместника си в партията.

„ Така и по този начин ще се водят купища пари най-малко да са нови. Това да стои на вниманието на страните, които оферират. Няма да се вкарам в тематиката кой е по-хубав”, разгласи през днешния ден Борисов.

Междуврумонно през днешния ден съветникът по вътрешна политика на президента Николай Копринков се срещна в Народното събрание с Цветанов.

За връзките ни с Турция той разгласи, че те би трябвало да са прагматични и в полза на България.

„ В района нито се надценяваме, нито се изживяваме като главен фактор на Балканите и Югоизточна Европа. Имаме съседи, с които сме длъжни да поддържаме връзка. В Турция с хиляди неща не сме съгласни, те обаче са на нашата граница и са правилни и към България, и към Европейски Съюз. Това е, че задържат на своя територия мигрантската вълна. Това е съображение да сме в ежеминутен разговор, тъй като нямам напън на границата”, разгласи министър председателят.

Той разгласи още, че в полза на страната ни е Македония да е член на Европейския съюз и НАТО и България би трябвало да я поддържа след подписването на контракта за добросъседство.

„ Разбира се контракта за добросъседство с Македония, който чакаме да подпишем на 2 август, е извънредно важен… Но по-добре ли е Македония в НАТО и Европейски Съюз, или една раздирана от междуособици страна на нашата граница”, сподели министър-председателят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР