За съжаление знаем, че това е най-честият, освен най-смъртоносният мозъчен

...
За съжаление знаем, че това е най-честият, освен най-смъртоносният мозъчен
Коментари Харесай

Има ли развитие при лечението на мозъчния тумор?

„ За страдание знаем, че това е най-честият, с изключение на най-смъртоносният мозъчен израстък. Тоест множеството пациенти, които идват при нас с мозъчен израстък за жалост са с първично недоброкачествен израстък, т.е. това не е нещо, което да е било положително, да е било изпуснато и да е станало неприятно. Напротив това е нещо, което е било неприятно и се развива доста бързо, за няколко месеца и без провокиращи фактори за разлика да вземем за пример от карцинома на белия дроб, който може да се предизвика от пушене или на стомаха, където може да е провокирано от пиенето на алкохол. Тоест няма нищо нездравословно в живота на пациента, което да е предизвикало появяването на този израстък, т.е. единствено неприятен шанс, който доста бързо води до това да се появи глиобластомът. Глиобластомът е инцидентна поява на една колония от кафези, които стартират да се развъждат доста бързо, безотговорно и да заемат голямо пространство в мозъка. “

Това разяснява неврохирургът доцент Красимир Минкин в ефира на „ NOVA “ във връзка развиването на мозъчните тумори . По думите му има доста малко генетично обусловени тумори. Медикът изясни, че размножаващите се кафези потеглят по неправилен път и пораждат разновидности и те стават самостоятелни от използването на лекуване “

Науката е разкрила доста неща , свързани с мозъчните тумори, добави проф. Доброслав Кюркчиев от болница „ Свети Иван Рилски “ в София. Според него през последните 20 години има развиване в знанията по въпроса на рака на централната нервна система.

„ В проучването на концепцията за патогенезата на злокачествения израстък е реализиран най-големия прогрес, само че в лечебно отношение за жалост подобен съвсем няма “, съобщи той.

Доц. Минкин счита, че през последните 30 години няма никакъв прогрес, обвързван с тумора на мозъка. По думите му прогнозите са живот до година и 4 месеца .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР