За съжаление, за шести пореден път не беше избран председател

...
За съжаление, за шести пореден път не беше избран председател
Коментари Харесай

Фандъкова: Има разминаване между Терзиев и Бонев

За страдание, за шести следващ път не беше определен ръководител на СОС. Това, което е по-важно, е, че в действителност няма изясненост за обезпечено болшинство, тъй като това е същността на работата на Столичния общински съвет, който би трябвало да взима значими решения. Политическата рецесия в СОС се задълбочава. Имаше опит - беше изпратена покана до част от политическите сили за диалози, само че тази покана не беше почетена от групата на Българска социалистическа партия, а към ГЕРБ-СДС не беше изпратена такава покана. Това сподели някогашният кмет на София Йорданка Фандъкова в студиото на " Опорни хора ".

Тя е на мнение, че не престават да се чуват разнопосочни послания от Васил Терзиев и Борис Бонев.

" Трябва да се изчистят, с цел да може да продължи процесът, тъй като когато търсиш поддръжка, не трябва да я търсиш от позицията на силата. Осигуряването на болшинство е отговорност на ръководещите. Те са хората, които би трябвало да кажат пред всички ясно с кого биха желали да ръководят, а това към момента не е ясно. Аз съм работила, изключително в последния мандат, без болшинство, персонално съм водила договарянията за поддръжка и тези диалози са сложни ", добави Фандъкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ бюджетът е политически въпрос.

" Ако не можеш да осигуриш болшинство за бюджета, ти не можеш да продължиш сполучливо работата за София. Бюджетът би трябвало да бъде импортиран в СОС до 29 януари, по-късно би трябвало да стартират разискванията, преди този момент, несъмнено, би трябвало да има необятно публично разискване, а за него също има периоди. Управлението на София е сериозен въпрос - ръководството на над милион и половина души, изискванията, в които те живеят, парите, с които те си заплащат налозите ", разяснява някогашният столичен кмет.

Фандъкова е безапелационна, че преди е имало плаващи болшинства, само че следствията софиянци ги носят и до през днешния ден: " Аз не бих го предложила, за хората е значимо да знаят кой носи отговорност, да търсят отговорност и тогава хората, които ръководят, са по-внимателни. За страдание, не се приказва и за полезности, а за мен постоянно е било значимо ".

" Забавя се работата и развиването на града, а София в действителност няма време за губене, има много да наваксва. Доста неща направихме през последните години - променихме значително базовата инфраструктура, само че има потребност да се работи и в кварталите. Имаше закани за загуба на средства по европейски планове, които трябваше да бъдат регистрирани до края на 2023 година, тогава споделих разнообразни разновидности, които биха могли да оказват помощ. И страната отпусна средства, с които да могат да бъдат разплатени и след това възобновени от оперативните стратегии ", безапелационна е Йорданка Фандъкова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР