За съжаление след първоначалния шок от огромната трагедия, сега започваме

...
За съжаление след първоначалния шок от огромната трагедия, сега започваме
Коментари Харесай

Българка в Адана: Сега започваме бавно да осъзнаваме всъщност колко страшно е всичко

За страдание след първичния потрес от голямата покруса, в този момент започваме постепенно да осъзнаваме в действителност какъв брой ужасно е всичко.Това описа българката Цветелина Тунтева, която живее в турския град Адана пред ефира на Българска национална телевизия.

" Трагедията не е обвързвана единствено със загубите на човешки живот, следствията занапред предстоят. Има доста срутени здания, както знаете градовете Хатай и Кахраманмараш не съществуват. В Адана също има доста вреди, въпреки и да е настрана от епицентър - цели квартали са обезлюдени, блоковете са мощно повредени, напукани ", показа още тя.

``Вече стартират следени гърмежи на рисковите здания, само че хората остават без покрив над главите си и занапред следва да се разбере какъв брой огромна е загубата за всички``, посочи Тунтева.

``От моя другарка, която работи на летището в Адана, където кацат всички самолети с интернационална помощ разбрах, че това са над 500 самолета в рамките не 3-4 дни. Много е мощна помощта. Оценява се от наши познати и близки, че българите бяхме измежду първите, които пристигнахме да оказваме помощ. Хората бяха прелестно изненадани``, сподели българката, която живее в турския град Адана.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР