За съжаление няма еднозначно мнение по отношение на консумацията на

...
За съжаление няма еднозначно мнение по отношение на консумацията на
Коментари Харесай

Консумация на гъби при кърмене

За страдание няма еднопосочно мнение във връзка с потреблението на гъби от бъдещата майка. Столетия те са били част от храненето и бременните не са се ограничавали.

Днес експертите дефинират гъбите като тежка храна, която се усвоява мъчно и съдържа огромно количество алергени. Попадайки в бебето посредством кърмата, те могат да провокират алергия, която да остане за цялостен живот.

По тази причина не е доста целесъобразна потреблението на гъби в интервала на кърмене. Гъбите се усвояват мъчно даже от зрял организъм, а при кърмеща майка това може да докара до поява на нараснало газообразуване в стомаха на бебето, диария или запек.

 Кърмачки

Бебетата, които към момента са на кърма, нямат задоволително количество ферменти в стомаха си за естественото разграждане на храната, по тази причина е добре майката да се посъветва със своя педиатър.

Гъбите на са целесъобразни за кърмачките и тъй като съществува възможност от отравяне, изключително при независимо набраните гъби. Достатъчно е да се изядат 20 грама отровна гъба, с цел да се стигне до тежки и необратими последици.

Възрастният организъм може и да е в положение да се оправи с леки отравяния, само че неукрепналият детски организъм към момента няма задоволително съпротивителни сили.

Най-безопасният вид остават култивираните печурки. Но и те крият избрани рискове, защото не е ясно по кое време и къде са били отгледани и какъв брой химични субстанции са употребявани за добавки, до момента в който са расли.

Също по този начин гъбите трансформират състава си, откакто бъдат откъснати и в тях се натрупват отрови, които не се отразяват добре нито на майката, нито на бебето.

Гъбите, като се изключи че са вкусни, съдържат и потребни субстанции, само че сложната им усвоимост лимитира одобряваното количество. Като цяло това е артикул, който може да се ограничи, без да се нанесе щета на организма и той да усети избрани неналичия на витамини или минерали.

Тъй като храносмилателната система на кърмачетата не е задоволително съвършена, с цел да поеме толкоз тежък артикул, за отбягване на проблеми е добре да се отсрочи приемането на тази храна най-малко до двегодишна възраст.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР