За съжаление не може да се каже категорично, че сме

...
За съжаление не може да се каже категорично, че сме
Коментари Харесай

Академик Петрунов: Няма 100% доказателство за имунитет срещу COVID-19, ще живем дълго под някаква карантина

За страдание не може да се каже изрично, че сме предпазени от COVID-19, в случай че сме преболедували и имаме антитела имуноглобалин G. Провеждат се доста изследвания в целия свят – в случай че се окаже, че антителата не са ефикасни, ще би трябвало да се мислят нови способи – да вземем за пример изкуствено основани антитела. Това сподели имунологът и алеголог учен Богдан Петрунов, който е притежател на премията " Лекар на годината ".
Още няма 100% сигурен тест за определяне на ковид, даже PCR теста, добави Петрунов пред Нова телевизия.
Мисля, че би трябвало да свикнем да живеем с изискванията на карантина – може би не по този начин строга. Може да има втора вълна, трета вълна – това, което има като опит от предходни епидемии, разяснява учен Петрунов. И предизвести, че би трябвало да сме доста виновни – половината от хората не носят маски и или ги носят като папионки, под брадата, което е неуместно . Но той не вижда неточност в отпущането на ограниченията – би трябвало обаче да има високо схващане, да пазим себе си и близките. Петрунов съобщи, че следва дейностите да са доста по-гъвкави - да се трансформират бързо ограниченията при смяна на обстановката.
Академикът сподели и, че не има вяра да бъде създадена ефикасна ваксина против COVID-19 в период от най-малко две години.
Ученият обърна внимание и на към този момент казаното от доста експерти – че устойчивостта против COVID-19 зависи и от гените, по тази причина и може имунната система на хора със мощен имунитет да реагира прекомерно мощно и да стане така наречен цитокинова стихия.
Още: " Южнокорейски специалист: Реинфекция с COVID-19 наподобява минимум вероятен вид "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР