За съжаление на българските фенове на алпийските ски и двамата

...
За съжаление на българските фенове на алпийските ски и двамата
Коментари Харесай

Жалко! Алберт Попов и Камен Златков отпаднаха във Венген

За страдание на българските почитатели на алпийските ски и двамата родните предствители Алберт Попов и Камен Златков отпаднаха след първия манш на слалом от Световната купа във Венген (Швейцария).

Алберт се спусна със 17-ти номер по трасето и се движеше добре, само че позволи неточност при започване на финалната стръмна част от трасето. След нея той се озова на земята, само че се върна в надпреварата, с цел да финишира. Той обаче стори това с пасив от 11.74 секунди от водача, което не му остави никакви шансове за класиране за второто втурване по-късно през днешния ден.

Камен пък позволи неточност още в горната част на трасето и не съумя да премине вярна през една от вратите, напускайки надпреварата. Заради топлото време и образувалите се бързо-бързо неравности и коловози по трасето до финала на първия манш стигнаха едвам 41 от стартиралите 71 състезателя. От тях най-бавен беше Алберт Попов.

След първото втурване във Венген водач е представителят на домакините Лоик Меяр, който с време от 57.13 секунди си обезпечи задатък от 0.45 секунди по отношение на норвежецът Хенрик Кристоферсен. Трети е миналогодишният победител в слалома във Венген Лукас Бротен (Норвегия), който изостана с 0.48 от водача.

Вторият манш на петия за сезона в Световната купа при мъжете слалом започва в 14:15 часа българско време.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР