За съжаление, момчетата в Европа мислят мудно и трудно схващат“Ще

...
За съжаление, момчетата в Европа мислят мудно и трудно схващат“Ще
Коментари Харесай

Експерт: Ситуацията около Северен поток има възпитателен характер

„ За страдание, момчетата в Европа мислят мудно и мъчно схващат “

Ще блокира ли Русия доставките на газ за Европа или не? Този въпрос е в мислите на всички сега. От това зависят освен цените на газа, които в последните дни са като температурна диаграма на ковидно болен, само че и политическата и обществена непоклатимост в страните от Европейски Съюз.

„ Европейците считат, че Русия доста мъдро и ловко манипулира газовата проблематика “, споделя чиновник на брокерска компания, която търгува на Европейската енергийна борса (EEX) при изискване за анонимност.

„ Моите сътрудници, когато началството не чува, се възхищават на Путин. Казват, че вашият президент е същински мъж и държи всички за топките, намерил е ужасно оръжие против съперниците си - това е газът. В края на краищата, защото доставките на газ през Северен поток 1 понижават, цените на газа непрестанно пълзят нагоре.

И колкото по-малко газ ще бъде нагнетен в хранилищата в навечерието на зимата, толкоз по-сговорчив ще бъде Европейският съюз, когато възникне въпросът за унищожаване или облекчение на глобите против Русия. Това е явно за всички в Европа, колкото и да са истерични в Брюксел по отношение на единството на Европа “, продължава брокерът.

Нашият неизвестен източник доста тънко означи какъв брой спорна е реакцията на Европа на новината за намаляването на доставките на газ по Северен поток 1. От една страна, политиците заплашват популацията и бизнеса с неизбежни компликации през зимата, в случай че всички дружно не понижат потреблението на газ с 15%.

От друга страна, същите брокери печелят доста крепко от обстановката и подвигат цената на газа всякога, когато има вести от Русия, че тръбопроводният газ още веднъж понижава заради механически аргументи.

„ Разберете, в Европа хората живеят с почти идентични приходи и за тях повишението на цените на парното през зимата няколко пъти е като гибел. Много фамилии на мои познати към този момент в действителност стегнаха коланите. Например, те заделят пари, които мислеха да похарчат за отмора или други покупки, с цел да платят сметки за парно, ток, вода.

И колкото и да парадират политиците, че ще могат изцяло да се откажат от съветския газ, всички знаят, че при положение на прекъсване на доставките на гориво по „ Северен поток 1 “ ще настъпи злополука за доста европейски страни “, обобщава нашият специалист.

Е, какво ще стане по-късно? Ще затвори ли Русия най-сетне газовия кран или ще пуска газ по малко?

„ Мисля, че газът ще продължи да тече, тъй като не желаеме да бъдем санкционирани заради нарушаване на контракта. Сега, от правна позиция, не можем да бъдем винени. Ние не нарушаваме договорите. Всичко е в границите на контракта. Има механически правилник, в който ясно е посочено какъв брой би трябвало да работи една турбина, преди да се насочи на ремонт, кой би трябвало да го направи и така нататък И не ние сме отговорни, че ремонтите се проточват поради антируските наказания “, изяснява Андрей Юриев, юрист на консултантска компания.

И макар че Siemens към този момент осведоми всички, че Газпром сякаш е получил документите за турбината, която е била на ремонт в Канада, рисковете тя в никакъв случай да не стигне до Русия остават.

„ Това не е толкоз механически проблем, колкото процедурен и политически. Възможно е документът, получен от съветската страна, в който би трябвало да написа, че сервизът на турбините е изтеглен от глобите, да не устройва напълно управлението на „ Газпром “, другояче нямаше да спрат другата турбина в сряда “, аргументира се специалистът.

Както и да е, преносът на газ през " Северен поток 1 " падна до 20% от сряда насам, а цените на борсата пробиха нов таван. Дали хората в Европа ще заловен вилите през есента или зимата, когато настъпят студовете и инфлацията хвръкне стремглаво, ще покаже времето. Все още е единствено юли, а три европейски страни към този момент изгубиха държавното управление си...

Но, както споделят мъдреците, постоянно има излаз - от всяка, даже и от най-безнадеждната обстановка. Ако обаче Северен поток 1 най-сетне спре, постоянно можете да стартирате Северен поток 2.

Коментира Сергей ПИКИН, шеф на Фонда за енергийно развиване:

„ Цялата тази обстановка към „ Северен поток 1 “ има образователен темперамент. Ние желаеме да покажем на нашите европейски сътрудници, че е невероятно да се постановат наказания върху доставките на съоръжение за нашата газова промишленост, в това число даже сервизната поддръжка, и в това време да се чака Русия безупречно да извършва отговорностите си по доставките на газ за Европа.

През последните години страната ни закупува доста високотехнологично съоръжение от Европейски Съюз, инвестирахме големи средства в това, разчитайки на коректността на нашите сътрудници. Но те ни удариха с безумни наказания. Добре, щом те по този начин с нас, тогава ще отговорим със същото. Тъй като турбините имат потребност от ремонт, ние ще ги ремонтираме до тогава, до момента в който Европейски Съюз разбере кой е ощетен повече от антируските наказания.

За страдание, тези момчета мислят мудно, за всичко се сещат доста постепенно. Но ние не бързаме. “

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР