За съжаление много хора, които се потят прекомерно, не знаят,

...
За съжаление много хора, които се потят прекомерно, не знаят,
Коментари Харесай

Вече трайно лекуват прекомерното изпотяване и у нас

За страдание доста хора, които се потят прекалено, не знаят, че страдат от медицински проблем, който към този момент може да бъде решен вечно. Хиперхидрозата е положение, което визира към 5% от международното население. Над 350 000 българи страдат от този проблем, който доста утежнява метода им на живот, като най-често визира региона на подмишниците, дланите и стъпалата.
На 11 октомври отвори порти първият център за лекуване на хиперхидроза у нас - Clínica Liberty България. В него се ползва новаторската технология miraDry, която е единствената неинвазивна терапия на аксиларна хиперхидроза (прекомерно изпотяване в региона на подмишниците), утвърдена от Агенцията за надзор на храните и медикаментите (FDA) на Съединени американски щати и употребена в редица европейски страни. miraDry употребява електромагнитни талази, които разтварят потните жлези, без да се нараняват останалите тъкани. Международната асоциация по въпросите на хиперхидрозата признава и предлага miraDry като лекуване, трайно решаващо казуса с несъразмерното изпотяване на подмишниците.
Терапията miraDry оказва помощ за съкращаване на потта до 80-90%. Резултатите са налице незабавно след осъществяване на две сесии. Години научноизследователска активност и развиване, както и повече от 30 000 пациенти от целия свят, са причина за основаването на това модерно здравно решение. Потенето е механизъм, посредством който тялото се охлажда. В него се съдържат от два до четири милиона потни жлези, като единствено два % от тях са ситуирани в подмишниците. Премахването на тези два % потни жлези не дава отражение върху способността на тялото да се охлажда и не води до отрицателни последици за организма. Допълнителен резултат е премахването на неприятната миризма и в множеството случаи понижаване на окосмяването. Терапията се състои от една или две сесии, редуцира потните жлези на аксилите, само че не оказва въздействие на мускулните и мастните тъкани, нито на епидермиса. Едно от най-ценните й прерогативи е, че не провокира обезщетително потене.
В Clínica Liberty не се лимитират в лекуването на прекалено изпотяване единствено в региона на подмишниците. За първи път у нас се вкарва и технологията palmaDry, която се употребява за лекуване на свръхизпотяване в региона на дланите и стъпалата. Процедурата е на правилото на йонофореза и е пригодена за осъществяване и в домашни условия.

" Нито един от досегашните способи за лекуване на хиперхидроза (антиперспиранти, хомеопатия, инжектиране на ботокс) не е довел до дълготраен резултат. Ние в Clínica Liberty България предлагаме трайно решение на казуса хиперхидроза с най-съвременните способи за лекуване в зоните на подмишниците, дланите и стъпалата”, разяснява доктор Юлиан Йорданов, хирург в Първа градска болница и основен доктор в Clínica Liberty България.
" В съдействие с нашите сътрудници от България поставихме началото на първия център за лекуване на хиперхидроза с новаторските технологии miraDry и palmaDry - Clínica Liberty България”, изясни Орен Ган, общоприет управител и съосновател на Clínica Liberty Испания.
" Нашата философия се основава на предлагането на решения, които да подобрят живота на пациентите ни, тъй като ние разбираме дискомфорта, който те изпитват всеки ден. Като предписание хората, които страдат от този проблем изпитват компликации освен в обществените контакти, само че и в метода на живот. Тази обстановка се утежнява, тъй като има наклонност към изолираност, с цел да се скрие проблема”, добави доктор Тсахи Видер, международно приет експерт по хиперхидроза, притежател на OR Clinic – Национален център по хиперхидроза в Израел, съосновател и сътрудник на Clínica Liberty Испания.
Специален посетител на откриването бе и госпожа Елджи Юсен, районен трейнър Европейски Съюз & Близкия Изток в Miramar Labs, Inc.
На формалното събитие участваха и две от пациентките, минали през лечението в Clínica Liberty България - Калина Иванова и Лора Гурмева, които споделиха, че несъразмерното изпотяване доста е понижавало самочувствието им като директно е рефлектирало както на работата, по този начин и на персоналния им живот. Непосредствено след осъществяване още на първата сесия, казусът с несъразмерното изпотяване и неприятната миризма на подмишниците е останал в предишното.
Всеки, който желае да посети Clínica Liberty, може да запише своя час за безвъзмездна консултация на тел. 070010666, както и да ни открие на адрес гр.София, Студентски град, ул. " Проф.Кирил Попов " 46, етаж 1,.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР