За Роберт Левандовски ще бъде болезнено да гледа следващите три

...
За Роберт Левандовски ще бъде болезнено да гледа следващите три
Коментари Харесай

Роберт Левандовски за наказанието си: Болезнено е

За Роберт Левандовски ще бъде " мъчително " да гледа идващите три мача на Барселона от трибуните, откакто наказването му за инцидентa против Осасуна предишния месец беше доказано, предава ДПА.

Полският национал получи два жълти картона през първото полувреме на последния мач на каталунците преди почивката поради Световното състезание при победа с 2:1 против Осасуна на 8 ноември.

Испанската футболна федерация наложи на Левандовски наказване от три мача за насочен непристоен жест към рефера Хил Мансано, откакто беше изпъден.

В петък беше оповестено, че Барселона не е съумяла с последното си обжалване на глобата, а Левандовски сложи под въпрос тежестта на наказването.
 Халанд изпревари Левандовски, само че не и Мбапе по голове през 2022 година
Халанд изпревари Левандовски, само че не и Мбапе по голове през 2022 година

Норвежецът към този момент има 43 гола в 41 мача

" Трудно е, тъй като усещам, че три мача са прекалено много за това, което направих. Болезнено е да не можеш да играеш три мача поради това ", сподели той пред Sport.

Бившият нападател на Байерн Мюнхен Левандовски настоя, че жестът, който му е основал проблеми, в действителност е бил ориентиран към старши треньора Шави.

" Нищо не се случи с рефера. Причината да имам три мача не беше обвързвана със съдията, а с мен и с треньора. Това е всичко, което мога да кажа ", добави той.

" Една или две седмици преди този момент разговарях с Шави и той ми сподели, че би трябвало да внимавам, в случай че реферът ми даде жълт картон. Това беше просто жест, с цел да изрази, че не може да разбере какво става. Бяхме говорили за това и то беше нещо сред мен и Шави. Не разбрах за какво се получи по този начин ", сподели още Левандовски.

Полякът има 18 гола в 19 мача този сезон. Само Ерлинг Холанд (24) и Килиан Мбапе (19) са отбелязали повече от играчите от петте най-хубави европейски футболни шампионати.

34-годишният футболист продължи своята отлична форма и в новия си тим. Левандовски се надява да добави още оценки към своята сбирка от титли по време на престоя си в Каталуния.

" Ще остана в Барселона, до момента в който съм здрав и жаден за трофеи. Трябва да имаме нрав на първенец ", сподели той.

Барселона възобновява акцията си в Ла Лига с мачове против Еспаньол и Атлетико Мадрид, както и против третодивизионния Интерсити в шампионата за Купата на Краля.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР