За резултатите от местните избори и какво очаква управляващото мнозинство

...
За резултатите от местните избори и какво очаква управляващото мнозинство
Коментари Харесай

Христо Иванов: Това управление няма алтернатива, трябва да продължим

За резултатите от локалните избори и какво чака ръководещото болшинство Tribune.bg беседва със съпредседателя на „ Демократична България ” Христо Иванов.

Г-н Иванов, какъв знак е завръщането на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган на политическата сцена?

Това е събитие, което в действителност заслужава внимание. Аз мисля, обаче, че би трябвало да чуем първо сътрудниците от Движение за права и свободи. Очаквам те да дадат своето пояснение, тъй като към сегашния миг аз нямам задоволително информация. Не виждам и обществено да има такава, с цел да се проучва процесът. Нека да забележим какво ще се уточни като аргументи за това деяние.

Вашата оценка за изборите!?

Да, локалните избори за всички бяха „ на плюс ”. Всеки политик има своя оценка и може да извади и плюсове, и минуси. Мисля, че за страната се случиха значими неща. Имаше знакови градове, в които се появи воля да минат напред, да потърсят друго ръководство. За мен това е значимото. Ние ще си създадем разбор на мощните представяния – в градове като Благоевград и Пазарджик, където никой не очакваше подобен резултат, и на компликациите, с които се сблъскахме в София.

Какво имате поради за София?

В София, въпреки и резултатът да е положителен за нас, можеше и по-добре. С всички нюанси ще си създадем изводите за политическата картина, за организационните ни недостатъци. Аз не мисля, че като цяло резултатът от локалните избори демонстрира радикална смяна в настроението на хората. Той демонстрира стабилизация на картината, която имаме. И от тази позиция мисля, че имаме по-скоро основа – колкото и мъчно да е това ръководство, колкото и да поражда негативи, би трябвало да продължим, тъй като не се появи ясна обществено-политическа опция.

Смятате, че ръководството ще оцелее?

Това ръководство, този дневен ред няма опция. Не се обрисува друга формула, която да получава публичното доверие.

А във връзка с бюджета, ще подкрепите ли измененията в данъчните закони, които предлага финансовият министър?

Нека да забележим какво ще излезе от Министерския съвет. Усилено текат полемики. Когато имаме окончателния вид, тогава ще можем да разясняваме.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР