За Рени и Светлин Миланов “Пирин Фолк” се оказва важна

...
За Рени и Светлин Миланов “Пирин Фолк” се оказва важна
Коментари Харесай

Гуна Иванова: Не мога да си представя българското творчество без “Пирин Фолк”!

За Рени и Светлин Миланов “Пирин Фолк” се оказва значима стъпка в развиването им като реализатори!

Магията на традициите, която пази Пирин Фолк, би трябвало да продължи постоянно. Около това мнение се сплотиха пиринският славей Гуна Иванова, Светлин Миланов – огромният победител в Конкурса за авторска македонска ария от “Пирин Фолк” Сандански 2021, и любимката на генерации българи - Рени.

Като посетители на мултиплатформената поредност на Фен Фолк ТВ, отдадена на юбилея на Международния фолклорен фестивал - “Магията на традициите: 30 години Пирин Фолк”, тримата споделиха своите мемоари, най-емоционалните си персонални моменти и гледната си точка за развиването на фестивала през годините.

“Аз не мога да си показва българското творчество без “Пирин Фолк”, споделя Гуна Иванова. Певицата припомня, че всеки, който се качва на сцената на Фестивала, го прави с вяра да получи огромната премия, “защото всеки счита, че това е най-хубавият конгрес за изява на наша благосклонност – създателите на авторски песни”.

“Участието ми в “Пирин Фолк” даде доста мощен подтик на моите планове, стремежи и бъдещи проекти”, споделя на собствен ред Светлин Миланов.

Още първата му поява на сцената е Летния спектакъл в град, през 2014 година, му донася и премия – трето място в състезанието за изпълнителско изкуство. “До този миг не си представях, че животът ми може да бъде обвързван по някакъв метод с музиката, тъй като имам напълно друга професия”, признава Светлин. Спомня си, че едвам когато излиза на сцената, осъзнава, че пред него стоят 2000 индивида, за които би трябвало да пее. Докато успее да се тормози обаче, песента му свършва, и чак когато го афишират за един от спечелилите, схваща, че се е справил със задачата. “Това ми даде кураж да продължа да се занимавам с музика”, споделя фолклорният реализатор, който през 2021 година завоюва първа премия на фестивалното жури в Конкурса за авторска македонска ария.

“Пирин Фолк е боязън, страст, нещо, което поисквам на всеки млад реализатор да му се случи”, споделя още Светлин Миланов. А Рени е безапелационна: “Пирин Фолк е обичан фестивал на доста, доста генерации българи”.

Пред камерата на Фен Фолк ТВ певицата се връща близо 20 години обратно и споделя за първото си присъединяване на влиятелната сцена като гост-изпълнител през 2003 година Споделя и любопитни моменти от присъединяване си в състезанието за нова авторска ария през 2006 година - “Моя Българойо”, по музика на Светослав Лобошки и текст на сестра й Людмила Гайтанджиева. Изпълнението на песента й носи втора премия на фестивалното жури и “най-ценната премия за един реализатор – тази на публиката”.

“От присъединяване си в Пирин Фолк научих, че би трябвало да имам вяра в себе си, тъй като до този миг аз не имах вяра, че бих могла да печеля премия. Явих се, тъй като желаех да показва песента, само че в никакъв случай не съм си представяла, че бих могла да спечеля”, признава Рени.

Какво още описват Гуна Иванова, Светлин Миланов и Рени пред камерата на Фен Фолк ТВ, можете да видите в пети епизод на мултиплатформената поредност “Магията на традициите: 30 години Пирин Фолк”, който към този момент е разполагаем и в формалния YouTube канал на малкия екран, тук:

Новите епизоди очаквайте още тази събота и неделя в ефира на Фен Фолк ТВ от 18:00 часа. Повторенията са надлежно в понеделник и в четвъртък от 11:00 часа.

Излъчените в ефира на фолклорната телевизия епизоди могат да се гледат и в формалния й YouTube канал – Fen Folk TV, както и в уеб страницата

Повторения на „ Магията на традициите: 30 години Пирин Фолк “ могат да се гледат и в ефира на Фен ТВ – всяка събота и неделя от 12:00 часа.

Организатор на „ Пирин Фолк “ Сандански 2022 - Фен Фолк ТВ, Община Сандански и Мюзик Медия Клъстер.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР