За рекордите и титлите на Роджър Федерер вече има нужда

...
За рекордите и титлите на Роджър Федерер вече има нужда
Коментари Харесай

Чилич дели Федерер от 20-ата титла

За върховете и купите на Роджър Федерер към този момент има потребност от книга, а през днешния ден той ще опита да напише нова страница в историята на тениса. 14 години след първата си купа в Мелбърн той е финала на Откритото състезание на Австралия и единствено Марин Чилич го дели от 20-ата му купа от Големия шлем.

Миналата година по същото време той се бе завърнал на корта след шестмесечно неявяване, а на финала надви над Рафаел Надал в следващата им титанична борба. Сега 36-годишният швейцарец е на 30-ия си край от Големия шлем.

На 36 години и 173 дни той е петият най-възрастен финалист на шампионат от Големия шлем и най-възрастният след Кен Роузуол, който на 37 години и 62 дни го прави през 1972 година Роджър играе на 72-и шампионат от Големия шлем и ще излезе за рекорден 107-и мач на Australian Open.

Game on: It's Cilic v Federer.

You ready?#AusOpen pic.twitter.com/byUbt8iYyV
— #AusOpen (@AustralianOpen) 28 January 2018
29-годишният Чилич се показва превъзходно в Мелбърн, като в профил Рафаел Надал на четъртфиналите. Испанецът се отхвърли, само че Марин докара мача до пети сет, в който тялото на Рафа не устоя. Подобна орис имаше точно хърватинът предишния сезон, когато на финала на " Уимбълдън " против Федерер се отхвърли и напусна корта със сълзи на очи.

Единствената победа на Чилич, който от на следващия ден ще изпревари Григор Димитров и ще стане номер 3 в света, над Роджър е през 2014 година Тогава той отстранява швейцареца на полуфинала на US Open, а по-късно стига до първата и единствена към този момент купа от Големия шлем. В останалите осем мача сред двамата Федерер си потегля като победител.

One last match tonight before the sun sets on AO 2018.

Let's make it a good one.#AusOpen pic.twitter.com/C6Xv8mJp63
— #AusOpen (@AustralianOpen) 28 January 2018
Роджър може да изравни Рой Емерсън и Новак Джокович с шеста купа от Australian Open и да се причисли към Бьорн Борг и Рафаел Надал с купа от Големия шлем без изгубен сет, като никой не е реализирал това в Мелбърн.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР