За развитието на пандемията у нас, ваксините и мерките срещу

...
За развитието на пандемията у нас, ваксините и мерките срещу
Коментари Харесай

Мангъров: Въведените мерки са абсолютно безсмислени

 За развиването на пандемията у нас, имунизациите и ограниченията против COVID-19 – тези тематики дискутираха математикът проф. Огнян Кунчев и инфекционистът доцент Атанас Мангъров в предаването " Твоят ден " по NOVA NEWS.

" Въведените ограничения са безусловно безсмислени. Това се потвърди във всички страни по света, където те бяха въведени драконовски, само че особена разлика при протичането на епидемиологичния развой няма ", съобщи доцент Атанас Мангъров.

" По отношение на смъртността, това по принцип е един индикатор, за който у нас постоянно се злоупотребява. Защото ние постоянно сме били на челни места по смъртност. Причината е, че сме със застаряващо и доста болно население ", добави той.

" Не съм склонен с доцент Мангъров. Намаляването на случаите сред двете талази от 29 ноември предходната година, да вземем за пример, е посредством точно на ограниченията и прелюдия локдаун тогава ", уточни проф. Огнян Кунчев.

" Всеки епидемиологичен развой има вълнеообразен ход – вълна - спад. Всяка последваща вълна е по-малка. Това се следи всяка година при епидемията от грип, както и при хипатитните и варицелните епидемии ", добави Мангъров.

" В болничното заведение при нас множеството инфектирани са неимунизирани - това е особено за цялата страна. В Обединеното кралство, когато стартира секвениране и генно типизиране на случаите с Делта вид, там са потвърдени към 400 000 случая, като 1900 от тях са умряли. 1100 от умрелите са били имунизирани по два пъти. 600 от умрелите с Делта са били неимунизирани. Това са данни от Public Health England ", съобщи доцент Атанас Мангъров.

Той беше безапелационен, че не отхвърля имунизациите. " Когато някой пристигна да ме пита дали да се имунизира против COVID-19 или не, аз споделям: " Хубаво е да се ваксинираш. Решението обаче е твое. Защото когато отидеш да се ваксинираш, ти си слагаш артикул, който към момента е във етапа на клиничното изпитване ", разяснява още той.

Проф. Огнян Кунчев уточни като образец Израел и посочи, че се е получила недобра интерпретация на протичащото се там. " Хората там споделят следното: " Да, ние се ваксинирахме в огромно количество и за 4 месеца забравихме какво са ограничения. Сега обаче пристигна Делта вариантът и доста имунизирани хора заболяха. Нормално е множеството имунизирани да се разболяват, тъй като 70% са имунизирани ", сподели той.

" Ваксинацията си прави работата и Израел го демонстрира. Доказа се и, че когато човек е имунизиран и се разболее, той популяризира по-малко вирусите ", добави Кунчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР