За разлика от Йоан Кръстител, Исус е пиел вино, обяснява

...
За разлика от Йоан Кръстител, Исус е пиел вино, обяснява
Коментари Харесай

Никой Не Си Е Задавал Най-Важния Въпрос! Ето Какво Са Пили На Тайната Вечеря!

" За разлика от Йоан Кръстител, Исус е пиел вино ", изяснява отец Кендъл и прибавя: " От описанията излиза наяве, че най-вероятно става въпрос за " Седар ". Тъй като това е била и към момента е най-важния обред на евреите, виното евентуално е било част от празненството ".

Въпреки че сортовете грозде не са били конкретизирани и не са им давани имена, както в този момент, вино се е правело в тази част на Близкия изток от към 4000 година преди Новата епоха.

Археологическите свидетелства допускат, че към времето на Тайната вечеря, богатите съсредоточени виновност са били известни, показва доктор Патрик Макгавърн, професор по антропология в Университета в Пенсилвания и шеф на биомолекулярен археология Проект за Кухня, ферментирали питиета и здраве в Университета на Пенсилвания музей във Филаделфия.

В антична Юда, покрай Йерусалим, където е била Тайната вечеря, археолозите са намерили съд с надпис " вино от черни стафиди ". Това значи, че производителите на вино може да са употребявали грозде, изсушено на лозата или на слънце, с цел да получат сладко, гъсто вино. В непосредственост до този район са открити и съдове с надписи " пушено вино " и " доста мрачно вино ".

Въпреки че по това време е било известно виното да се разрежда с вода, в Йерусалим са харесвали богато, съсредоточено вино, показва доктор Макгавърн, написа офнюз.бг.

За обогатяване на усета на виното са употребявани подправки и плодове - нар, мандрагора, шафран и канела, а дървесна смола е добавяна за по-доброто му консервиране. Така че виното, което са пили на Тайната вечеря, може да прилича греяното вино, което някои от нас пият на Коледа.

Макар че не е ясно какво вино тъкмо е пил Исус на Тайната вечеря, доктор Макгавърн се майтапи: " Ако някой може да откри Светия Граал и да го прати в лабораторията ми, можем да го проучваме и ще ви кажа.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР