За разлика от други сметки, дълговете, които нарастващ брой американци

...
За разлика от други сметки, дълговете, които нарастващ брой американци
Коментари Харесай

Медицинският дълг може да навреди на вашия кредитен рейтинг. Ето какво трябва да знаете.

За разлика от други сметки, задълженията, които възходящ брой американци натрупват, с цел да получат здравни услуги, постоянно са непланирани или резултат от проблеми с фактурирането и други неточности, които отразяват предизвикването на навигиране в нашата плашещо комплицирана система на опазване на здравето.

Въпреки че сходни проблеми постоянно не са по виновност на пациентите, медицинският дълг може да наруши кредитния им рейтинг, да увеличи здравноосигурителните награди и даже да попречи на способността им да си обезпечат работа или жилище просто заради ненадейно пътешестване до незабавното поделение, да вземем за пример.

Около 40% от възрастните в Съединени американски щати дължат пари, свързани с приемане на медицински или зъболекарски грижи, съгласно изследване от 2022 г. на фондация Kaiser Family, в това число дълг по кредитна карта или други заеми, които са взели, с цел да изплатят здравни грижи снабдител,.

не разрешава проявлението на медицински дълг в кредитните доклади на американците. Някои градове и щати също започнаха да се оправят с казуса посредством приемане на законодателство, което лимитира какъв брой необятно се споделя медицинският дълг на индивида. За милиони американци тези промени биха били трансформиращи, споделят бранителите.

През юли 2022 година огромните кредитни бюра – Equifax, Experian и TransUnion – отстраниха медицинските сбирки, които към този момент са били платени, от кредитните доклади и стопираха да регистрират неплатени медицински сбирки на възраст под една година. Фирмите споделиха, че от април тази година те ще отстранен медицински задължения, възлизащи на по-малко от 500 $, от потребителските кредитни доклади.

„ Медицинският дълг не е решение “

Застъпниците на такива промени споделят, че стремежът към промяна произтича от това какъв брой комплициран е процесът на здравно фактуриране в Съединени американски щати.

" Медицинският дълг не е решение - той е непредвиден. Разболявате се, имате незабавен случай и посещавате незабавното поделение, не питате за цената, преди да получите услугата, преди този момент да ви се случи. Системата е толкоз комплицирано, че е мъчно да се разбере авансово какъв брой ще коства “, сподели Брено Брага, откривател от Urban Institute, който неотдавна изследва въздействието от премахването на медицинския дълг от кредитните досиета на хората.

В същото време за потребителите финансовите последствия от удавяне в медицински сметки могат да бъдат тежки.

„ Наличието на медицински дълг във вашия кредитен рейтинг може да повлияе на достъпа до работа и жилище, защото наемодателите и работодателите могат да ревизират кредитните досиета, преди да създадат предложения или съглашения, " сподели Брага.

През последната година към 5 милиона американци са имали всички медицински задължения в сбирката, изтрити от техните файлове, откри Urban в своя разбор. Разбира се, дългът към момента е неуреден и се дължи на доставчиците, само че не се отразява на кредитния рейтинг на обещано лице.

„ Промените в докладването не засягат главния дълг, който потребителите имат към доставчиците на здравни услуги. Това просто значи, че доставчиците и събирачите не могат да го рапортуват на организациите. Но медицинският дълг към момента съществува и те към момента могат да съдят пациенти за събиране на задължения, само че те изгубиха един от инструментите си ", сподели Брага.

Към август почти 5% от възрастните в Съединени американски щати са имали медицински задължения в сбирки в кредитните си досиета, спад от 12% преди година.

И потребителите, които през август 2022 година имаха медицински отговорности в кредитните си досиета, видяха обилни нараствания в резултатите си от Vantage, различен необятно употребен кредитен рейтинг. Средно те са се преместили от 585, резултат от второстепенно равнище, до 615, резултат от първокласно равнище, откри Urban.

В Колорадо към този момент е нелегално да се рапортува медицински дълг на кредитни организации. Fox и CCHI упорстват за общонационален закон, отразяващ възбраната на страната.

„ Предизвикателството, което здравното таксуване основава като цяло, е, че е необикновено объркващо – нормално не е ясно защо плащате за съответни услуги, нормално не се детайлизира автоматизирано за вас и провокира евентуална каскада от проблеми. Най-необачливият е потъването в медицински задължения “, сподели Фокс. „ И това, което знаем за хората, които се борят с медицински задължения, е, че в случай че са били изпратени на събиране, те постоянно са блокирани сред това да би трябвало да създадат заплащания за здравна сметка или да платят за други потребности, без значение дали това е наем, храна или застраховка на колата им или газ или каквото и да е. Те са изправени пред невъзможни избори, които засягат цялостното им богатство и финансова сигурност. "

Какво могат да създадат потребителите

За да избегнат финансови затруднения от неплатени сметки за опазване на здравето, специалисти споделят, че потребителите би трябвало от време на време да ревизират своите кредитни доклади.

„ Уверете се, че в тях няма нищо, което не би трябвало да участва, без значение дали е медицински дълг, който не е отстранен от вашия доклад, или някакъв тип машинация или писалищен неточност, която може да ви задържа “, сподели Мат Шулц, основен кредитен анализатор в LendingTree, пазар за онлайн кредитиране, пред CBS MoneyWatch.

Потребителите могат да ревизират своите кредитни доклади гратис, като отидат на AnnualCreditReport.com. Като обща процедура, в това време, потребителите би трябвало да задават въпроси на своя снабдител на здравни услуги, преди сметката да дойде по пощата.

„ Твърде постоянно хората се двоумят да задават въпроси или не желаят подробна сметка, или те не са сигурни защо е сметката. Ако не задават въпроси, нещата могат да излязат отвън надзор много бързо “, сподели Фокс.

Проверете за неточности при таксуването и поискайте поправяне на всички проблеми.

„ Редовно откриваме неточности или неща, които не са обработени вярно нито от доставчика, нито от нечия застрахователна компания “, сподели Фокс. „ И всичко това стартира с това да се уверите, че разбирате законопроекта, да задавате въпроси, в случай че нещо наподобява съмнително, и да го оспорвате. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР