За ракетна атака на Чонгарския мост, свързващ Крим с Херсонска

...
За ракетна атака на Чонгарския мост, свързващ Крим с Херсонска
Коментари Харесай

Мощни експлозии в Херсонска област, Украйна атакува Чонгарския мост

За ракетна офанзива на Чонгарския мост, свързващ Крим с Херсонска област, съобщава губернаторът на района Владимир Салдо.

Според него мостът Чонгар и селището Чонгар са били обстрелвани от ракети Storm Shadow. Мостът е развален. Все още не е прочут размерът на вредите.

Пресслужбата на Центъра за национална опозиция заяви, че мощни детонации са били чути в региона на Чонгар и Геническ, Херсонска област.

Ръководителят на Република Крим Сергей Аксьонов заяви за ракетен удар от украинските войски в региона на моста Чонгар. Той написа за това в своя канал в Telegram.

Според Аксьонов е имало едно попадение, като част от ракетите са били свалени от силите на Противовъздушна отбрана. Вследствие на удара по моста има вреди по пътното платно, към този момент стартират ремонтни действия. Няма починали вследствие на случая.

Аксенов посочи, че сега прекосяването се реализира през Граничен контролно-пропусквателен пункт Красноперекопск и Армянск. Точната скица ще бъде оповестена от локалното министерство на превоза. Ръководителят на републиката също прикани жителите на полуострова да запазят успокоение.



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР