За работещите в Агенцията за социално подпомагане и в други

...
За работещите в Агенцията за социално подпомагане и в други
Коментари Харесай

Работещите в Социално подпомагане остават в стачна готовност

За работещите в Агенцията за обществено подкрепяне и в други структури в администрацията би трябвало да има още едно нарастване на заплатите до края на годината, с цел да бъдат изпълнени настояванията им и да спадне общественото напрежение - това сподели за Българското национално радио ръководителят на Синдиката на административните чиновници „ Подкрепа “ Кремена Атанасова, предава БНР.

Тя добави, че с признатото на последното съвещание на кабинета „ Денков “ разпореждане за растеж на възнагражденията, близо 30 милиона лв. са пренасочени към други структури, които в началото не са били планувани в документа: " Не мога да кажа, че напрежението е туширано никога. Колегите от Агенция " Социално подкрепяне " са към момента в протестна подготвеност и в действителност това е обикновено, защото настояванията им не бяха изпълнени даже и на половина. Те желаеха 30 % нарастване на целия им бюджет в перо " личен състав ", а със средствата сега едвам доближаваме 13,14,15 % и чистото заплащане, което ще получават, ще бъде близко още веднъж до минималната работна заплата ".

КТ „ Подкрепа “ и КНСБ проведоха митинг пред Министерския съвет при приемането на постановлението точно поради опасения, че ще има корекции в разпределението на средствата, което ощетява работещите в редица ведомства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР