За проф. Александър Дугин България е наша и такава ще

...
За проф. Александър Дугин България е наша и такава ще
Коментари Харесай

Александър Дугин: България ще се върне при нас заедно с Иран...

За проф. Александър Дугин „ България е наша и такава ще си остане постоянно ”. Смята, че като са избрали Запада за собствен геополитически сътрудник, българите са се оказали на страната на съперника - по тази причина в този момент тук продължава войната сред евразийците и атлантиците.

„ България е разграничена - политическите елити, както постоянно е било в историята, се ориентират на Запад, а народът резервира любовта, уважението, паметта и позитивното отношение към Русия. Ние разбираме това и се отнасяме с схващане към всички нападки и спорове. Русия не си трансформира по този начин позицията -  ние постоянно протягаме ръка за дружба към българите. Ние не сме Запад, ние сме Евразия, ние сме Изток ”, написа в една от публикациите си Дугин.

Той признава, че когато се е разпадал Варшавският контракт, самата Русия не е представлявала нито идеологически център, нито някакъв полюс. „ Ние нищо не можехме да предложим и даже искахме да влезем в НАТО, по тази причина и доста страни от Източна Европа влязоха в Алианса. Не тъй като те предадоха Русия, а тъй като Русия в оня миг сама съобщи себе си, сама изгуби своята еднаквост. Затова не би трябвало да сме прекомерно строги, не би трябвало да гледаме на това като на изменничество ”, продължава той.  

Това, съгласно любимеца на Путин, се е трансформирало, когато Русия се е трансформирала в полюс на суверенитет, в знак на консерватизма и традицията.
„ Мисля, че отношението към Запада и към Изтока би трябвало да се промени.
Влизането в НАТО ​- това е част от историята, само че ние виждаме по какъв начин западната цивилизация от ден на ден изоставя консервативните си хрумвания. Затова да си в НАТО през днешния ден не е същото като да влезеш в НАТО през 90-те години. Да влезеш, не е изменничество, само че през днешния ден България да е в НАТО - това е изменничество ”, уверен е той. Уверен е, че „ България напълно скоро ще стане част от новия „ Руски свят “ дружно с Иран, Северна Кория, Сърбия, Беларус ”.

За образованите руснаци и украинци възгледите на Александър Дугин са неуместни. Политтехнологът Михаил Шейтелман го дефинира напряко като „ селския глупак, който взел, че написал няколко книги ”.



„ Човекът е болен, приказва религиозни нелепости и тъкмо той болести Путин със своите хрумвания - те са изцяло безумни и шизофренични. Навремето към Хитлер също имаше доста хора с безумни хрумвания. Около Путин това са Мендински и Дугин ”, споделя Шейтелман.

Той напомня, че в края на предишния век Дугин написа куп публикации на тематика, че мъжете би трябвало да носят бради и в случай че не си пуснал такава - значи не си мъж. „ Ей това му е равнището на философска мисъл ”, приключва той.



Руският публицист и някогашен народен представител Александър Невзоров, който от началото на войната живее в чужбина, разяснява в YouTube: „ Вдигна се писък до небесата за атентата против звездата на съветския фашизъм Даря Дугина, въпреки събитието да е незначително! По същия метод като нея починаха същия ден няколко украински девойки в Харков ​- изгорени и раздрани на части от съветски ракети. А преди Дугин по какъв начин потриваше ръце: " Убивайте, убивайте, убивайте украинци! ". Това е идеологът на съветския фашизъм. Виждал съм Даша Дугина, когато беше единствено на 2 годинки. Тогава татко ѝ бе един елементарен православен маниак и я докара в малкия екран. Беше толкоз пореден във фанатизма си, че призна, че дори прекръства стола, преди да седне на него ”, описа Невзоров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР