За приготвянето на оризов оцет са ви необходими повече време,

...
За приготвянето на оризов оцет са ви необходими повече време,
Коментари Харесай

Да си направим оризов оцет в домашни условия

За приготвянето на оризов оцет са ви нужни повече време, в сравнение с труд. Оризов оцет ще ви е нужен, в случай че приготвяте ястия от азиатската кухня. Той прибавя по-специфичен и богат усет на храната. Оризовият оцет се прави от оризово вино, само че за приготвянето му може да се употребява и единствено ферментирал ориз.

Необходими са ви бяла захар, квас, яйца и бял ориз. Трябват ви още съд с двойно дъно, измервателна чаша, купа за разбъркване и чиста забрадка.

Поставете един пакет бял ориз в огромна купа или различен съд. Залейте с вода и след към 4 часа покрийте съда. След още 4 часа прецедете ориза благодарение на марля. Върнете останала течност назад в чистата купа и я сложете в хладилника.

На идващия ден премерете оризовата вода. За всяка чаша се прибавя 3/4 чаша бяла захар. Разбъркайте добре захарта, до момента в който кристалчетата се разтворят.

 Суши

Следва топлинната обработка. Пригответе си тенджерата с двойно дъно, изсипете сместа вътре и сложете на котлона единствено за 20 минути. Махнете от котлона и оставете да изстине. Когато сместа стане студена, я прехвърлете в стъклен съд.

Добавете маята. За всеки 4 чаши от течността добавяйте ¼ супена лъжица квас. Смесете добре.

Сега сместа би трябвало да ферментира. Оставя се да престои от 5 дни до 1 седмица. Проверявайте дали има мехурчета – когато те изчезнат, сте подготвени за идващия втори стадий на ферментация.

Прехвърлете сместта в различен стъклен съд и оставете за още към 4 седмици. Времето за втората ферментация зависи от вашите желания. Чрез опитване преценете дали усетът ви подхожда - можете да прекратите ферментацията.

Когато оризовият оцет е подготвен, прецедете течността с марля, след което преварете още веднъж в съд с двойно дъно. Сместта може да наподобява мътна. Ако желаете да измененията това, прибавете преди топлинната обработка по 2 разрушени яйца за всеки 40 чаши микс.

Стъпките за приготвянето на този оцет са в действителност обикновени, значимото в тази ситуация е да се убедите, че дозата и процесите на ферментация са верни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР