За причиняване на средна телесна повреда на съд с обвинителен

...
За причиняване на средна телесна повреда на съд с обвинителен
Коментари Харесай

Районната прокуратура във Варна предаде на съд непълнолетен, причинил средна телесна повреда на ученик

За причиняване на междинна телесна щета на съд с обвинителен акт Районната прокуратура във Варна е предала малолетния Добромир Д. Той ще дава отговор за осъществено закононарушение по член 129, алинея 2 от Наказателния кодекс. Пострадалият, на който подсъдимият счупил долната челюст, е възпитаник от варненска професионална гимназия.
На 3 май 2018 година потърпевшото момче дружно със собствен съученик отишли през огромното междучасие в магазин, с цел да си купят нещо. Наредили се на опашката на касата, с цел да платят. Тогава до потърпевшото момче застанал чужд, който декларирал, че е преди него. Това бил подсъдимият Добромир. След като ученикът възразил, непознатият почнал да приказва на всеослушание и го напсувал.
След като двете момчета платили и излезли на открито, пред магазина ги чакал подсъдимият. Казал им, че желае да си поговорят и се насочили към паркинг, покрай учебното заведение. Там Добромир нанесъл два удара с пестник в лицето потърпевшия. Момчето залитнало и паднало на земята. Тогава насилникът почнал да го дърпа за косата и му нанесъл още един удар в лицето.
Назначената по делото съдебномедицинска експертиза е безапелационна, че на потърпевшото момче е породена междинна телесна щета, която се показва в двустранно строшаване с разкъсно-контузна рана, оток и кръвонасядане на долната челюст, довела до трайно усложнение на функционалностите на дъвчене и говорене за към 2 месеца.
Към момента на осъществяване на закононарушението подсъдимият е бил на 17 години и с непълен наставнически надзор, упражняван от неговата майка. Ако бъде приет за отговорен от съда, той ще се употребява от особената част на Наказателния кодекс при установяване наказванията на малолетните.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР