За преодоляване на депресията е полезно да сте напълно наясно

...
За преодоляване на депресията е полезно да сте напълно наясно
Коментари Харесай

7 стъпки за борба с есенната депресия

За превъзмогване на депресията е потребно да сте изцяло наясно какво съставлява тя. Това е е характерно здравно положение, а не мързел и безучастие  или краткотрайна реакция на тъга или разубеждаване.

Кои признаци могат да ви подскажат, че имате проблем? Ако изпитвате 5 или повече от изброените признаци в продължение на най-малко две седмици, то евентуално би трябвало да вземете съществени ограничения. Симптоми на меланхолия: раздразнително въодушевление, проблеми със съня, ниско самочувствие или постоянно чувство на възприятие за виновност, спад в силата, некадърност да се концентрирате, промени в апетита, мощна тревога.

Добре, усещам се депресиран... и какво в този момент? Сега, откакто знаете признаците на меланхолия, някои позитивни умения за справяне могат да бъдат потребни. Всички изброени по-долу техники са подкрепени от научни проучвания и лекари, постоянно се предлагат като значима част  дори от медикаментозно лекуване. И най-важното - практикувайте тези умения за справяне всеки ден! Важно е да знаете, че най-вероятно няма да сте стимулирани първоначално, тъй като депресията постоянно изтощава мотивацията. С други думи, знайте, че е обикновено да се чувствате нестимулирани, само че не се отхвърляйте.



Намерете метод да се чувствате значими и да сте потребни на другите

Намерете персонален смисъл, като служите на нещо по-голямо от себе си. Не забравяйте, че услугата не би трябвало да е огромна, с цел да се брои. Ето ви и нещо за спомагателна мотивация-„ Успехът, както и щастието, не могат да бъдат преследвани; би трябвало да последва... като нежелателен непряк резултат от персоналната отдаденост на курс, който е по-голям от самия него “ – Виктор Е. Франкъл, Човешко търсене на смисъл

Намерете изпълними цели, които ви дават чувство за достижение

Повечето хора се усещат отговорни, когато приказват за цели, тъй като си слагат неразумни или неосъществими цели. Ако нещо се обърка с образуването на  целта ви, помислете каква поука може да извлечете. Освен това бъдете деликатни, когато сравнявате напредъка си с другите. Обикновено съпоставяме нашата най-голяма уязвимост с най-голямата мощ на различен човек, което поражда съществени проблеми със самооценката

Планирайте приятни действия или събития

Не чакайте да бъдете „ в въодушевление “. Например дайте си позволение за 30-минутна „ почивка “ или планирайте здравословно занятие и процедура всеки ден. Много е значимо да свикнете да се отнасяте сами към себе си с признателност – отделете време, с цел да забележите какво е минало добре през днешния ден, а освен какво се е объркало. Помислете за водене на дневник на благодарността.

Останете в сегашното

Доколкото можете, по време на  всяка активност се старайте да не се самоосъждате. Може да не сте в положение да изключите  изцяло самокритиката, само че е значимо да работите над това. Изследванията демонстрират, че хората с по-високо самочувствие също имат по-висока самокритика.



Движете се и се хранете здравословно  

Правенето на умерени извършения към пет пъти седмично (по 30 минути на ден) може доста да усъвършенства настроението ви. Обърнете внимание по какъв начин типът на храната, която консумирате  влияе на настроението ви. Не е нужно да вършиме фешън диети, само че всеки ще изпадне в меланхолия, в случай че прекалява с въглехидрати, нездравословна храна и енергийни питиета. Помнете- силата е в  умереността.

Съсредоточете се върху хората, които ви въздействат позитивно

Въпреки че е значимо да почитате персоналното си време и да оставате уединено със себе си не се изолирайте! Колкото може по-често се срещайте и общувайте с хората, които обичате и ви зареждат позитивно.

Спете постоянно

Спазвайте баланс - нито прекалено много нито прекомерно малко сън се отразяват добре на душeвността. Да останете до късно една нощ и по-късно да спите прекомерно доста на идващия ден е сигурен метод за поддържане на депресията. Освен това не се опитвайте да решавате проблеми късно през нощта, когато мозъкът ви е полузаспал.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР