За предстоящия 8 декември по-големите групи от студенти - между

...
За предстоящия 8 декември по-големите групи от студенти - между
Коментари Харесай

Търси се вратичката за 8 декември

За идния 8 декември по-големите групи от студенти - сред 15 и 20 души, ще се събират в къщите за посетители. Затворените поради пандемията заведения оставят празни хотелите в огромните курорти. Студентският празник обаче въпреки всичко ще бъде полят, защото младежите се насочват към по-малките и уединени места за настаняване. Това сподели инспекция на „ Монитор “ в онлайн платформите за резервации.

По думите на ръководителя на Съюза на туристическия бизнес в Банско и зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Малин Бистрин към този момент има резервации за празника, само че те са доста плахи, защото противоепидемичните ограничения могат да се променят всеки миг.

Според Бистрин спазването на наложителното разстояние сред масите, почасовата стерилизация и обособяването на групи от най-много 6 души по масите са изцяло задоволителни, с цел да се усещат студентите в сигурност по време на престоя си в някой от хотелите в курорта.

Няма да се подвигат цените,въпреки спомагателните разноски за стерилизация на хотели и заведения - те ще останат като миналогодишните.

 Според предложения в мрежата за две нощувки в двойна стая в зимния курорт младежите ще би трябвало да броят по най-малко 75 лева, в цената обаче не влиза изхранване. Престоят в студио за трима през същия интервал излиза двойно по-скъп, само че към него към този момент се включват закуски на блок маса и празнична вечеря в кръчма по желание с жива музика.

Срещу 35 лева можем да преместим афтърпартито в две от нощните заведения в града, в случай че, несъмнено, още веднъж възобновят своята активност.

Със заповед на министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов бе въведен обединен час за всички заведения в страната - 23:30. Междувременно от браншовите организации упорстват да се „ отвори малка врата ” за 8 декември и Нова година, защото двата празника могат да донесат „ глътка пресен въздух ” на бранша.

За идните купони те оферират те предлагат да отпадне възбраната за работа на нощните клубове и вечерният час за заведенията.

„ 8 декември не е единствено алкохолно прекарване ”, съобщи зам.-председателят на БХРА. Негови сътрудници от Боровец обаче са прекратили приема на студенти през празничните дни поради техни предходни изцепки с присъединяване на органите на реда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР