За празника на балканското градче Шипка, което отбелязва своя ден

...
За празника на балканското градче Шипка, което отбелязва своя ден
Коментари Харесай

Маратон Опълченец за деца по стъпалата на храм паметника в Шипка 

За празника на балканското градче Шипка, което отбелязва своя ден на 15 август  - Успение Богородично, кметството провежда маратон " Опълченец " за деца от 8- до 15-годишна възраст. Освен че ще изкачват стъпалата на храм паметника " Рождество Христово " децата ще могат да се включат и в занимателни игри, проведени от кметството. Желаещите да се включат в маратона би трябвало да се запишат за присъединяване в постройката на кметството до 15 август, четвъртък. 
Тази година град Шипка ще празнуваа четири дни Успение Богородично. На 15 август е в храм „ Успение на Света Богородица ” ще бъде отслужена тържествена света литургия, след която ще бъдат осветени обредни хлябове и ритуален курбан за здраве и благополучие на града и жителите му. Вечерта ще бъдат в Народно читалище „ Светлина - 1861 ” ще бъдат връчени премиите на спечелилите в Петия народен конкурс за издадена книга с поезия. 
Хумористична вечер с Румен Сомов, Лозан Такев и детска театрална група към локалното читалище ще бъде показана за шипкалии и гостите на града на 16 август. На идващия ден от 19 часа в центъра на Шипка за празника ще има богата фолклорна стратегия, а от 22 часа ще бъде показан филм на Румен Сомов за града. 
В последния ден от празниците - 18 август, в Чирпанлиевата къща ще бъде подредена галерия българска бродерия,а мераклиите да усвоят тънкостите на това изкуство ще могат да се включат в курса на майсторската Иванка Генова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР