За пръв път в историята температурите в Мароко са надвишили

...
За пръв път в историята температурите в Мароко са надвишили
Коментари Харесай

Мароканци се пържат. Удари нов температурен рекорд


За пръв път в историята температурите в Мароко са надвишили 50 градуса по Целзий, заяви метеорологичната работа на северноафриканската страна в неделя, съобщи БГНЕС.

Метеорологичната станция в южния крайбрежен град Агадир записва в петък новия народен връх от 50,4С, заяви Главната дирекция по метеорология.
-->
През лятото Мароко претърпя поредност от горещи талази с рекордни температури.

Предишната най-висока температура, 49,9С, в град Смара в Западна Сахара, е записана на 13 юли, съгласно метеорологичната работа.

" Тази гореща вълна се дължи на притока на изсъхнал и парещ въздух от юг, който провокира доста повишение на температурите, надхвърляйки междинните месечни стойности с 5 до 13 градуса ", се споделя в изказване на метрологичната работа.

През последните дни горещата вълна провокира горски пожари в северната част на Мароко покрай Танжер и още по на изток в провинция Таза, които нанесоха вреди на горите, само че не доведоха до жертви, оповестиха публицисти от Агенция Франс Прес.

Според Службата за климатични промени " Коперник " на Европейския съюз юли е бил най-горещият месец, регистриран в миналото на Земята. Той е надминал предходния връх от юли 2019 година с 0,33 °C.

Миналият месец в Мароко беше класиран като четвъртия най-горещ юли от 1961 година насам.

Метеорологичните прогнози плануват леко намаляване на температурите през идващите дни в Северна Африка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР