За пръв път в Агенцията за социално подпомагане се проведе

...
За пръв път в Агенцията за социално подпомагане се проведе
Коментари Харесай

Виолета Благоева е „Служител на месеца“ на Агенцията за социално подпомагане за януари

За пръв път в Агенцията за обществено подкрепяне се организира директно номиниране посредством гласоподаване за „ Служител на месеца ” . Най-много гласове събра Виолета Благоева – основен обществен служащ от отдел „ Индивидуална оценка на хора с увреждания и обществени услуги “ на дирекция „ Социално подкрепяне “ – Пловдив.

От близо двадесет и три години тя работи с изключителна безрезервност, демонстрира висок професионализъм и има умения и познания, допринасящи за качественото обслужване и оказване на обществена поддръжка на уязвими групи хора от обществото.
Тя е член на екипа, осигуряващ поддръжка на пълнолетни лица, които желаят да употребяват обществени услуги . Грижа на този екип са и сигнали за лица, изпаднали в здравословна и/или обществена рецесия, в сложна обстановка или претърпели травматично събитие.

Град Пловдив е привлекателен център за голям брой лица, водещи безприютен метод на живот . Те постоянно изпадат в сериозни обстановки. Необходима е незабавна реакция. Твърде постоянно обстановката постанова способени дейности в извънработно време .

Сериозният принос на Виолета Благоева в сходни случаи и положителната й съгласуваност с останалите способени органи и институции способстват за навременна и съответна поддръжка на изпадналите в усложнение лица.

Пример за построена доверителна връзка с лице от уязвима група от обществото ни е следният случай:

В дирекция „ Социално подкрепяне “ – Пловдив постъпва сигнал за безприютен мъж с влошено здравословно положение , с алкохолна взаимозависимост и неприятна персонална хигиена. Той обитава на място, което е непозната благосъстоятелност. Живял е там като дете. Родителите му са умряли, а жилището, в което е израснал, е продадено. Няма близки, които да му окажат поддръжка. Съседи му носят храна, оказват помощ му с облекла и финансови средства за най-необходимото. Лицето има експертно решение на ТЕЛК, има и приходи от пенсия , само че неналичието на умения да разпределя средствата си и зависимостта от алкохола са го довели до живот без дом и сигурна среда. В един миг той стартира да изпитва усложнения с напредването си. Съседи му дават рингова инвалидна количка .

Сигнал в дирекцията в Пловдив е подаден от чиновник на МВР-Пловдив. Районният контрольор от Министерство на вътрешните работи и Благоева беседват с бездомния мъж. Той отхвърля да бъде настанен в препоръчаната обществена услуга, финансирана от държавния бюджет.
Виолета Благоева и инспекторът от Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи от време на време се срещат с лицето и наблюдават за неговото здраве . В резултат на тези срещи Благоева построява доверителна връзка с бездомния мъж. След прочут интервал от време и много на брой срещи и диалози, той трансформира желанието си . Осъзнал е, че има риск за здравето и живота му. За смяната на мнението му са спомогнали затрудненото му напредване и провежданите диалози.

Благоева спомага интензивно за лесното и бързо събиране на всички нужни документи, защото се притеснява от утежняване на здравето на мъжа . Организира лекари – експерти да го прегледат на място, както и лаборант за нужните операции, също на място. Изготвена му е предварителна оценка на потребностите от обществени услуги.

Виолета Благоева се свързва със обществената услуга, прецизира датата, на която той може да бъде признат . Свързва се с общинската услуга „ Транспорт за трудноподвижни лица “ и резервира дата и част за превозването и настаняването му в дома. Социалната работничка го съпровожда до такава степен. Към актуалният миг мъжът е консуматор на обществената услуга.

Благодарение на високия си професионализъм и личностните си качества и умения тя съумя да построи изключителна добра междуинституционална връзка сред дирекция „ Социално подкрепяне “-Пловдив и всички останали органи и институции, имащи отношение към обезпечаването на обществена поддръжка на уязвими лица и фамилии. Със своите професионални умения и качества тя съумя да се утвърди като сплотяващо звено сред чиновниците на дирекцията.

Доверието на жителите към дирекция „ Социално подкрепяне “-Пловдив в случаите, касаещи използването на обществени услуги, е обвързвано с положителното и качествено обслужване от страна на Виолета Благоева , с нейната подготвеност, безрезервност и с нейния самостоятелен метод към всеки един съответен случай.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР