За пръв път тази година националният ковид портал отчита над

...
За пръв път тази година националният ковид портал отчита над
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: COVID се завръща – 445 пипнаха заразата

За пръв път тази година националният коронавирус портал регистрира над 400 нови случая на COVID-19 едновременно – записаните пациенти с коронавирусна зараза за миналото денонощие са 445 души.

Броят е по-голям поради спомагателния почивен ден в края на предходната седмица, т.е. през вчерашния ден лекарите и лечебните заведения са отчели в системата и новите случаи от трите почивни дни. В подобен диапазон случаите не са били от предишния ноември, когато надвишават 460.

Реклама

При сходни обстановки с повече празници тази година, случаите са били по-малко – на 4 януари са 301, на 19 април след Великден са 295, на 3 май след дългия уикенд към 1 май са 300. Трябва да се означи обаче, че тогава през почивните дни в системата са постъпвали по-регулярно данни, до момента в който в този момент за неделния ден доказаните нови случаи са единствено 39, в събота са вписани още 80 души, а за празничния петък – 32.

За благополучие, в този момент хората в болница са по-малко спрямо началото на годината. Хоспитализациите с COVID-19 сега са 275, до момента в който на 20 април да вземем за пример, след Великден, в болница са се лекували 351 души. За миналото денонощие са регистрирани четири смъртни случая, само че и те евентуално включват почивните дни.

Новите приспособени ваксини на „ Пфайзер “/ “БионТех “ ще стартират да се ползват от на следващия ден.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР