За пръв път на индустриалния пазар излиза цялостен пакет от

...
За пръв път на индустриалния пазар излиза цялостен пакет от
Коментари Харесай

Българска разработка в чатботовете излиза на пазара

За пръв път на индустриалния пазар излиза повсеместен пакет от съставни елементи за всекидневен потребителски интерфейс, основан особено за чатботове, който е дело на българските софтуерни разработчици (Telerik) и " Кендо " (Kendo UI), които са част от водещия снабдител на приложения " Прогрес " (Progress).

С новите съставни елементи за всекидневен потребителски интерфейс (Conversational UI) и с продуктите.NET и JavaScript, разработчиците могат да основават по-добри естествени диалози с всяка платформа за разработка на чатботове, в това число Microsoft Azure Bot Service, Фейсбук Wit.ai, Гугъл DialogFlow, Amazon Lex и други, показват от " Прогрес ".

Чатботовете са значим канал за непрекъсната и нискобюджетна връзка с клиентите. За доста организации основаването на чатбот, който може да поддържа връзка дейно и по натурален метод, е предизвикателство и лишава време. Те се нуждаят от бърз и елементарен метод за основаването и внедряването на технологията в техните лични приложения.

Компонентите за всекидневен UI на " Телерик " и " Кендо " съставляват пакет от UI контроли, с които.NET и JavaScript разработчиците могат да построяват модерни чатбот приложения на платформа за чатботове по собствен избор за уеб, десктоп и мобилни технологии. Те усъвършенстват естествения диалог, основан на чатбот, употребявайки интуитивни образни детайли.

Функционалностите за всекидневен UI са налични в над 12 пакета от принадлежности в " Телерик " и " Кендо ". Разработчиците могат да ги внедрят благодарение на съществуващите си умения и с желаните от тях технологии.

Компонентите разрешават включване на значими детайли в дизайна като разнообразни типове карти (например карти за избор на артикули, маршрут на полет, календар за изтъкване на дати и др.), посредством които разработчиците да управляват по-добре посоката на диалога, с цел да бъде оптимално натурален и подсъзнателен.

" Майкрософт " дава на разработчиците инструментите, с които те могат да основават изкуствен интелект. Работим с компании като " Прогрес ", с цел да предоставим на общността услуги и съставни елементи, които ни оказват помощ да трансформираме това в действителност ", споделя Бет Маси, старши управител " Продуктов маркетинг " за.NET Platform в " Майкрософт ".

" Инструменти като всекидневен потребителски интерфейс оказват помощ на нашата.NET общественост да основава по-приятни образни и лесни за прилагане чатботове, които усъвършенстват цялостното потребителско прекарване и усилват използването на технологиите с изкуствен интелект ", добавя той, представен в корпоративното прессъобщение.

Новите съставни елементи на " Прогрес " за всекидневен UI включват съгласуемост с всички съществени платформи за основаване на чатботове, измежду които Microsoft Azure Bot Service, Фейсбук Wit.ai, Гугъл DialogFlow, Amazon Lex и други.

Те имат уеднаквен дизайн – образно чатботовете могат да наподобяват като други уеб, десктоп и мобилни приложения благодарение на съставените елементи, предлагащи опция за всеобща приложимост. Създава се чувство за натурален диалог, а внедряването на създаването е елементарно.

Компонентите ни за всекидневен потребителски интерфейс са следващата иновация за " Прогрес ", основана в България, разяснява Веско Колев, вицепрезидент " Продукти за разработчици " на компанията.

" Работим в посока тези съставни елементи да стигнат до повече разработчици, с цел да им оказват помощ да основават по-добро потребителско прекарване “, добавя той.

Американската компания " Прогрес " закупи българския софтуерен разработчик " Телерик " през 2016 година против 262 млн. $. Акциите на компанията се търгуват на Нюйоркската фондова борса.

" Прогрес " е водещата платформа за разработка и стартиране на стратегически бизнес приложения. Компанията дава опция на клиентите и сътрудниците си да основават модерни, мощно въздействащи цифрови прекарвания с минимално изпитание, време и разход. Над 1700 самостоятелни снабдители на програмен продукт, 100 000 корпоративни клиенти и 2 милиона разработчици разчитат на " Прогрес " за приложенията си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР