За пръв път кубинците ще имат достъп до мобилен интернет,

...
За пръв път кубинците ще имат достъп до мобилен интернет,
Коментари Харесай

Кубинците вече имат мобилен интернет, струва една заплата

За пръв път кубинците ще имат достъп до мобилен интернет, оповестиха от държавния телекомуникационен оператор ETECSA, съобщи организация Ройтерс.

Близо половината от популацията на страната употребява мобилни телефони, само че не всички ще могат да си разрешат интернет мрежата.

От държавната монополна компания оповестиха, че пакетите за мобилен интернет ще стартират от 7 $ за 600 мегабайта и ще доближават до 30 $ за 4 гигабайта. Без пакет, 100 мегабайта ще костват 10 $.

Цената обаче е непостижима за множеството кубинци, защото междинната работна заплата в страната е към $30 на месец, а доста хора разчитат на странични приходи или на родственици в чужбина.

" Време беше това да бъде допустимо и в Куба. Но за някои като мен, към момента не е налично ", споделя 58-годишен гражданин на Хавана.

Той показва още, че няма да може да си разреши мобилен телефон с 3G, тъй като заплатата му като продавач в държавна компания е по-малко от 20 $.

Куба изостава от множеството страни във връзка с достъпността до интернет. Причините са няколко: липса на пари, комерсиалното ембарго от Съединени американски щати, както и заради притеснения по отношение на потока на информация. До 2013 година достъп до световната мрежа имаше най-вече в туристическите хотели.

Оттогава държавното управление трансформира свързаността в приоритет, инсталирайки Wi-Fi в кафетата и на някои обществени места. 

" Ще е добре да можем да се свързваме по-лесно към интернет ", споделя 38-годишният Гуилермо Диаз, който постоянно върви до парка наоколо до дома му, с цел да употребява Wi-Fi.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР