За пръв път двата турнира под егидата на Европейската хандбална

...
За пръв път двата турнира под егидата на Европейската хандбална
Коментари Харесай

Варна е готова за историческите Европейски шампионати по хандбал за младежи до 20 години

За пръв път двата шампионата под егидата на Европейската хандбална федерация се организират в един град, откриването е в 17 часа на 2 юли, започваме против Латвия.

Варна е изцяло подготвена за старта на двата шампионата от Европейския шампионат за младежи до 20 години. „ Дворецът на културата и спорта “ в Морската ни столица е хазаин и на двата шампионата под егидата на Европейската хандбална федерация, което се случва за пръв път в историята. България ще взе участие в първата конкуренция от 2 до 10 юли, като е в предварителна група „ А “ с Латвия, Чехия и Финландия. В група „ Б “ са отборите на Австрия, Нидерландия, Словакия, Турция и Грузия. Вторият шампионат е 16 до 24 юли още веднъж във Варна, като в него участват Израел, Литва, Гърция, Люксембург, Англия, Република Северна Македония, Швейцария, Румъния, Украйна и Косово.

„ Напълно подготвени сме за старта на шампионатите. Нашата федерация има сериозен опит в организацията на прояви от най-голям сан и доказателство за това е, че Европейската централа ни гласоподава доверие за пръв път в историята един град да провежда и двата Европейски шампионата “, сподели генералният секретар на Българската федерация по хандбал Теодор Илиев.

Официалното разкриване на първия шампионат е през днешния ден в 17 часа, в Двореца на културата и спорта във Варна. Веднага по-късно, в 18 часа е първият мач на българите от група „ А “ против Латвия.

Поради транспортни проблеми на тима на Австрия, най-вероятно ще се наложат промени в програмата на група „ Б “.

Входът за Европейските шампионати е свободен. Всички срещи ще бъдат непосредствено излъчени в ефира на B1B.BOX.

Пълната информация за шампионатите ще откриете на http://varna2022ehf.com/

ПРОГРАМА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ГРУПОВАТА ФАЗА:

02.07.2022, 18:00 часа: Латвия – БЪЛГАРИЯ

04.07.2022, 17:00 часа: БЪЛГАРИЯ – Чехия

07.07.2022, 17:00 часа: Финландия – БЪЛГАРИЯ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР