За повечето българи въпросът къде ще посрещнем Нова година не

...
За повечето българи въпросът къде ще посрещнем Нова година не
Коментари Харесай

Ето нещо ефикасно срещу празничното препиване

За множеството българи въпросът къде ще посрещнем Нова година не е на дневен ред, защото ваучър може да има на всички места. Основната алтернатива по нашите ширини е дали ще има задоволително количество ястие и пиянство.
Масата би трябвало да е претрупана с доста сарми, съветска и млечна салата, пържоли, всевъзможни мезета, кюфтета, кебапчета, баница, несъмнено, и самун, с цел да е несъмнено, че никой няма да остане гладен. Що се отнася до алкохола, той наложително би трябвало да стартира с домашно вино и ракия, да мине през водка, по опция вносна, и да приключи със междинен клас уиски и шампанско
Сред цялата вакханалия от ястие, пиянство, дунавско хоро, целувки по бузите и викове „ Като сме зле, се по този начин да сме! “ настава Новата година, която сигурно ще донесе доста и разнообразни неща за всеки. За мнозина обаче е несъмнено - 1 януари ще стартира някъде късно по обяд с нечовечен махмурлук.
Препиването с алкохол е като че ли неизбежна част от новогодишните празненства, а възприятието няколко часа по-късно е толкоз тежко, че откровено съжаляваш за всичко, което си изпил, макар че не помниш какво тъкмо е било то.
Тежкият махмурлук в първия ден на новата година се дължи главно на изобилието от алкохол, с което всеки се е заредил за празника, и безобразното му разбъркване.
Празнуването на нещо огромно и значимо подтиква българина към безгрижно наслаждаване на удоволствията, предлагани му от живота и спиртните питиета, и той блажено се потапя в желанието си да опита от всичко.
Така се стартира с ракия или водка, по-късно се минава, без да се замисли човек, на вино, самоуверено се продължава на шампанско, когато отброяваме секундите на отиващата си година, с цел да продължим с уиски или бира, работата да отиде в киреча, както се показват мнозина.
Разковничето на сполучливото, културно и безвредно пиянство е градусът единствено да се подвига и то умерено. Тоест, в случай че желаете да преминете на нов тип алкохол, то той да е по-силен от предходния и несъмнено, този преход да не се случва бързо и гневно, а последователно и наложително на сит корем. Ако сте гладни, и две бири от разнообразни марки ще ви напият.
Черешката на махмурлука обаче е шампанското в новогодишната нощ. Именно то нарушава салдото на всичко, изпито досега, и ви тласка към бързо опиянчване и тежко главоболие на идващия ден.
Как да го избегнете, откакто е по-задължително за Новата година и от съветската салата? Просто отпийте една-две глътки, а не цяла чаша или пък две.
И се старайте от самото начало на празнуване да пиете доста, доста вода. Не естествен сок, не газирано, не компот - алкохолът съдържа премного захар, с цел да наливате организма си с още такава. Трябва ви вода и то в огромни количества, в случай че желаете на идващия ден да не си ненавиждате живота и да не се заричате да не пиете в никакъв случай повече.
Два аспирина с огромна чаша вода преди заспиване също ще свършат чудеса.
Веселете се добре и отговорно и не забравяйте, че 31 декември няма да е единственият празник в календара, и с цел да имате положителни мемоари от него, пийте деликатно и с мярка!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР