За последното десетилетие чуждестранните инвестиции само от три европейски държави

...
За последното десетилетие чуждестранните инвестиции само от три европейски държави
Коментари Харесай

Александър Манолев: За последните 10 г. Германия, Австрия и Холандия са инвестирали над 16 млрд. евро в икономиката ни

За последното десетилетие задграничните вложения единствено от три европейски страни – Германия, Австрия и Холандия надвишават 16 милиарда евро. Това заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев. Той бе един от лекторите в границите на IX Зимен университет на Младежи – ГЕРБ, който се организира в Сандански. Форумът бе открит от зам.-председателят на Политическа партия ГЕРБ и ръководител на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, а приветствия към участниците направиха и зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев, кметовете на Благоевград и Сандански Атанас Камбитов и Кирил Котев, националният представител Даниела Савеклиева и други

Зам.-министър Манолев приказва по тематиката „ Младите хора – мотор на стопанската система “, като в своето изявление подчертава на провокациите, които стоят пред нас с дигитализирането на стопанската система и на опциите пред младежите в изменящата се среда. „ България ще получи всички шансове да извлече максимума от тази нова обстановка и от нас зависи по какъв начин ще се възползваме от тях “, уточни Александър Манолев. По думите му имаме преимуществото да сме относително покрай огромните пазари, а редица задгранични компании към този момент оперират в страната ни. „ Но най-важният фактор за бъдещето на бизнес средата в България са фрагментите. Затова е толкоз значима връзката сред образованието и пазара на труда, а хората от вашето потомство ще са тези, които ще ни водят напред в новата ера “, обърна се той към аудиторията.

Той обърна внимание и на част от резултатите в икономическата сфера, които държавното управление реализира през 2017 година „ Последната година беше най-силната в стопански проект от рецесията насам. Растежът е към 4%, пазарът на труда сътвори рекорден брой нови работни места, а заетостта по последни данни е на най-високото си равнище за последните 10 година “, подчертава икономическият заместник-министър. По думите му по предварителни данни на Национален статистически институт през третото тримесечие на 2017 година разноските на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 10.7%. „ Това значи, че възнагражденията вървят нагоре, а България е в топ 5 по стопански напредък в Европейски Съюз “, добави Александър Манолев.

Гост-лектори на двудневната конференция са още министърът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова, ръководителят на Комисията по обучение и просвета в Народното събрание Милена Дамянова, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, ръководителят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев и др.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР